strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023

Lp.

Wydarzenie

4 września 2023

Rozpoczęcie roku szkolnego

23-31 grudnia 2023

Zimowa przerwa świąteczna

15-28 stycznia 2024

Ferie zimowe

28 marca-2 kwietnia 2024

Wiosenna przerwa świąteczna

14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek)

Egzamin ósmoklasisty

21 czerwca 2024

Zakończenie roku szkolnego

Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023

Lp.

Data

1

13 października 2023 (piątek)

2

10 listopada 2023 (piątek)

3

22 grudnia 2023 (piątek)

4

2 maja 2024 (czwartek)

5

14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek)

6

31 maja 2024 (piątek)

                                                                                                 

JADŁOSPIS 10.06.2024 r. – 14.06.2024 r.

Poniedziałek 10.06.2024 r.

Śniadanie (363 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem, pasztetem i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (567 kcal)

I danie: Kapuśniak z młodej kapusty z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por cebula, kapusta biała, przecier pomidorowy, koper, sól, zioła/.

II danie: Makaron z serem i jagodami, herbata owocowa z cytryną. /twaróg (alergeny: mleko), mleko (alergeny: mleko), makaron (alergeny: gluten), cukier do smaku, jagody mrożone /.

Podwieczorek (90 kcal)

Arbuz.

Wtorek 11.06.2024 r.

Śniadanie (377 kcal)

Płatki kukurydziane czekoladowe (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) + cząstka banana.

Obiad (562 kcal)

I danie: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną. /kurczak, udziec indyczy, łopatka wieprzowa,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko).  

II danie: Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, buraczki, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), buraczki wiórki/.

Podwieczorek (95 kcal)

Kisiel z tartym jabłkiem.

Środa 12.06.2024 r.

Śniadanie (345 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), szynką, sałatą i ogórkiem świeżym, herbata z cytryną.

Obiad (521 kcal)

I danie: Zupa zalewajka z wkładką mięsną, kiełbasą i jajkiem zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja),  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, chrzan, barszcz biały (alergeny: gluten), sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko).

II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, jaja (alergeny: jaja), mąka ziemniaczana, mąka pszenna (alergeny: gluten), słonina, marchew/.

Podwieczorek (217 kcal)

Drożdżówka z jabłkiem (alergeny: gluten, jaja, mleko) + jogurt naturalny.

Czwartek 13.06.2024 r.

Śniadanie (382 kcal)

Bułka grahamka lub kajzerka (alergeny: gluten) z Nutellą (alergeny: mleko, kakao, orzechy), mleko (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.

Obiad (524 kcal)

I danie: Rosół z makronem. /wywar drobiowo-wołowy, seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, por, cebula, sól, zioła, makaron nitki (alergeny: gluten)/.

II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniakami, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, śmietana 18 % (alergeny: mleko), sól, zioła, ziemniaki, sałata/.

Podwieczorek (149 kcal)

Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) i borówkami.

Piątek 14.06.2024 r.

Śniadanie (368 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z paprykarzem własnej produkcji (alergeny: ryby) ze szczypiorkiem i papryką, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (538 kcal)

I danie:

Zupa koperkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, koper, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana (alergeny: mleko) /.  

II danie: Naleśniki z dżemem, herbata owocowa z cytryną. /ryż, jabłka, masło 82% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.

Podwieczorek (112 kcal)

Budyń (alergeny: mleko) z musem owocowym.