strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025

Lp.

Wydarzenie

2 września 2024

Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych

23-31 grudnia 2024

Zimowa przerwa świąteczna

3 lutego -16 lutego 2025

Ferie zimowe województwo mazowieckie

17 kwietnia -22 kwietnia 2025

Wiosenna przerwa świąteczna

13 -15 maja 2025

Egzamin ósmoklasisty

27 czerwca 2025

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025

Lp.

Data

1

14 października 2024 (poniedziałek)

2

08 listopada 2024 (piątek)

3

30 kwietnia 2025 (środa)

4

2 maja 2025 (piątek)

5

13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek)

6

20 czerwca 2025 (piątek)

    

 

 

 

                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 17.02.2025 r. – 21.02.2025 r.

Poniedziałek 17.02.2025 r.

Śniadanie (396 kcal)

Parówka z ketchupem , pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka marchewki.

Obiad (536 kcal)

I danie: Zupa krupnik z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna(alergeny: gluten)/.  

II danie: Makaron z serem na słodko, kompot wieloowocowy. Cząstka mandarynki. /twaróg(alergeny: mleko), mleko (alergeny: mleko), makaron (alergeny: gluten), cukier do smaku/.

Podwieczorek (193 kcal)

Drożdżówka z jabłkiem (alergeny: gluten, jaja, mleko).

Wtorek 18.02.2025 r.

Śniadanie (377 kcal)

Płatki kukurydziane (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem. Rzodkiewka do chrupania.

Obiad (574 kcal)

I danie: Zupa krem ze szpinaku zabielana śmietaną, groszek ptysiowy. /kurczak, udziec indyczy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, szpinak, śmietana 18 % (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.

II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ryż, marchewka duszona, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, sól, zioła, ryż, marchewka, masło, mąka ziemniaczana/

Podwieczorek (116 kcal)

Banan.

Środa 19.02.2025 r.

Śniadanie (342 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), szynką ogórkiem kiszonym i pomidorem, herbata owocowa.

Obiad (562 kcal)

I danie: Zupa zalewajka z wkładką mięsną, kiełbasą i jajkiem zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka, kiełbasa, jaja (alergeny: jaja),  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, chrzan, barszcz biały, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko).

II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /ziemniaki gotowane, mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), słonina, kapusta czerwona, marchew, jabłko, sól i cukier do smaku/.

Podwieczorek (112 kcal)

Budyń (alergeny: mleko). Cząstki owoców.

Czwartek 20.02.2025 r.

Śniadanie (384 kcal)

Zacierki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i żółtym serem (alergeny: mleko). Cząstka marchewki.

Obiad (581 kcal)

I danie: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną. /kurczak, udziec indyczy, łopatka wieprzowa,  seler(alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko).  

II danie: Kotlet mielony z pieca, ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy./ łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja) , bułka (alergeny: gluten), sól, zioła, ziemniaki, buraki wiórki/.

Podwieczorek (159 kcal)

Jabłko pieczone z miodem (alergeny: miód).

Piątek 21.02.2025 r.

Śniadanie (346 kcal)

Bułka grahamka i kajzerka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), pastą rybną (alergeny: ryby), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka papryki.

Obiad (589 kcal)

I danie: Zupa fasolowa z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /mięso drobiowe, seler, pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, fasola drobna typu Jaś, sól, zioła, koper/.

II danie: Pierogi z truskawkami i śmietaną, kompot wieloowocowy. /mąka pszenna (alergeny: gluten), truskawki, śmietana (alergeny: mleko), cukier do smaku/.

Podwieczorek (171 kcal)

Deser mleczny (alergeny: mleko). Cząstki mandarynki.