Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 17.02.2025 r. – 21.02.2025 r.
Poniedziałek 17.02.2025 r.
Śniadanie (396 kcal)
Parówka z ketchupem , pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka marchewki.
Obiad (536 kcal)
I danie: Zupa krupnik z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna(alergeny: gluten)/.
II danie: Makaron z serem na słodko, kompot wieloowocowy. Cząstka mandarynki. /twaróg(alergeny: mleko), mleko (alergeny: mleko), makaron (alergeny: gluten), cukier do smaku/.
Podwieczorek (193 kcal)
Drożdżówka z jabłkiem (alergeny: gluten, jaja, mleko).
Wtorek 18.02.2025 r.
Śniadanie (377 kcal)
Płatki kukurydziane (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem. Rzodkiewka do chrupania.
Obiad (574 kcal)
I danie: Zupa krem ze szpinaku zabielana śmietaną, groszek ptysiowy. /kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, szpinak, śmietana 18 % (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ryż, marchewka duszona, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, sól, zioła, ryż, marchewka, masło, mąka ziemniaczana/
Podwieczorek (116 kcal)
Banan.
Środa 19.02.2025 r.
Śniadanie (342 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), szynką ogórkiem kiszonym i pomidorem, herbata owocowa.
Obiad (562 kcal)
I danie: Zupa zalewajka z wkładką mięsną, kiełbasą i jajkiem zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka, kiełbasa, jaja (alergeny: jaja), seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, chrzan, barszcz biały, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko).
II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /ziemniaki gotowane, mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), słonina, kapusta czerwona, marchew, jabłko, sól i cukier do smaku/.
Podwieczorek (112 kcal)
Budyń (alergeny: mleko). Cząstki owoców.
Czwartek 20.02.2025 r.
Śniadanie (384 kcal)
Zacierki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i żółtym serem (alergeny: mleko). Cząstka marchewki.
Obiad (581 kcal)
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną. /kurczak, udziec indyczy, łopatka wieprzowa, seler(alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko).
II danie: Kotlet mielony z pieca, ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy./ łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja) , bułka (alergeny: gluten), sól, zioła, ziemniaki, buraki wiórki/.
Podwieczorek (159 kcal)
Jabłko pieczone z miodem (alergeny: miód).
Piątek 21.02.2025 r.
Śniadanie (346 kcal)
Bułka grahamka i kajzerka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), pastą rybną (alergeny: ryby), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka papryki.
Obiad (589 kcal)
I danie: Zupa fasolowa z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /mięso drobiowe, seler, pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, fasola drobna typu Jaś, sól, zioła, koper/.
II danie: Pierogi z truskawkami i śmietaną, kompot wieloowocowy. /mąka pszenna (alergeny: gluten), truskawki, śmietana (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (171 kcal)
Deser mleczny (alergeny: mleko). Cząstki mandarynki.