strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025

Lp.

Wydarzenie

2 września 2024

Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych

23-31 grudnia 2024

Zimowa przerwa świąteczna

3 lutego -16 lutego 2025

Ferie zimowe województwo mazowieckie

17 kwietnia -22 kwietnia 2025

Wiosenna przerwa świąteczna

13 -15 maja 2025

Egzamin ósmoklasisty

27 czerwca 2025

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025

Lp.

Data

1

14 października 2024 (poniedziałek)

2

08 listopada 2024 (piątek)

3

30 kwietnia 2025 (środa)

4

2 maja 2025 (piątek)

5

13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek)

6

20 czerwca 2025 (piątek)

    

 

 

 

 

 

 

                                                                                       

 

 

 

JADŁOSPIS 16.12.2024 r. – 20.12.2024 r.

Poniedziałek 16.12.2024 r.

Śniadanie (384 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), pasztetem drobiowym, herbata bawarka (alergeny: mleko). Papryka do chrupania.

Obiad (563 kcal)

I danie:

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kurczak, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko), ogórki kiszone/. 

II danie:

Naleśniki z serem, kompot wieloowocowy. Cząstki owoców (kiwi, mandarynka) /jaja (alergeny: jaja), mleko (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), olej rzepakowy, twaróg (alergeny: mleko), śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku /.

Podwieczorek (90 kcal)

Jabłko.

Wtorek 17.12.2024 r.

Śniadanie (387 kcal)

Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: mleko), bułka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem niskosłodzonym. Marchewka do chrupania.

Obiad (558 kcal)

I danie:

Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, koper, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko), kalafior, brokuł/. 

II danie:

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: jaja, gluten), kapusta czerwona, jabłko, marchewka, cebula/.

Podwieczorek (186 kcal)

Kisiel.

Środa 18.12.2024 r.

Śniadanie (334 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), opiekaną piersią z indyka z ogórkiem i rzodkiewką, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (554 kcal)

I danie

Zupa ziemniaczana wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten)./kurczak, udziec indyczy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła/. 

II danie:

Makaron z truskawkami i śmietaną, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, jaja (alergeny: jaja), mąka ziemniaczana, mąka pszenna (alergeny: gluten), truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.

Podwieczorek (205 kcal)

Sałatka jarzynowa, kromka chleba (alergeny: gluten), herbata z cytryną. /marchew, ziemniak, pietruszka, por, seler, majonez, jaja (alergeny: jaja)/.

Czwartek 19.12.2024 r.

Śniadanie (343 kcal)

Grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i twarogiem ze szczypiorkiem, kakao (alergeny: kakao, mleko). Cząstka pomarańczy.

Obiad (585 kcal)

I danie:

Rosół z makaronem. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła/.

II danie:

Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem duszona na maśle, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, sól, zioła, ryż, marchewka kostka, groszek zielony, masło (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek (124 kcal)

Bakuś – deser mleczny ( mleko). Dla dzieci bezmlecznych mus owocowy. Cząstka kiwi.

Piątek 20.12.2024 r.

Śniadanie (378 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), makrelą w sosie pomidorowym (alergeny: ryby), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.

Obiad (589 kcal)

I danie:

Zupa zalewajka zabielana śmietaną z jajkiem i wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) . /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, chrzan, barszcz biały w butelce (alergeny: gluten), śmietana 18 % (alergeny: mleko), jaja (alergeny: jaja)/.

II danie:

Ryba smażona w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy. /Filet z Miruny (alergeny: ryby), bułka tarta (alergeny: gluten), olej rzepakowy, jaja (alergeny: jaja), ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, marchew, sól, cukier do smaku /.

Podwieczorek (123 kcal)

Mandarynka.

Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.