Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2020/2021
01 września 2020 r. – Rozpoczęcie zajęć dydaktyczno- wychowawczych
23-31 grudnia 2020 r. – Zimowa przerwa świąteczna
18- 31 stycznia 2021 r. – Ferie zimowe
01 kwietnia – 06 kwietnia 2021 r. – Wiosenna przerwa świąteczna
25 maja – 27 maja 2021 r. – Egzamin ósmoklasisty
25 czerwca 2021 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych
PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2020 -2021
02 listopada 2020 r. ( poniedziałek)
09-10 listopada 2020 r. (poniedziałek -wtorek)
25-27 maja 2021 r. ( wtorek – czwartek)
04 czerwca 2021 r. ( piątek)
24 czerwca 2021 r. (czwartek)
JADŁOSPIS OD DNIA 18.01.2021 r. DO 22.01.2021 r.
PONIEDZIALEK 18.01.2021 r.
Śniadanie
Płatki miodowe z mlekiem (alergeny: mleko, gluten), bułka z masłem (alergeny: gluten, mleko). Cząstka kiwi.
Obiad
IDANIE: Zupa neapolitańska z kawałki mięsa /wywar drobiowy, zacierki, seler, pietruszka, marchewka, por, sól, zioła (alergeny: seler, gluten), pieczywo (alergeny: gluten).
II DANIE: Pierogi z serem i jogurtem naturalnym na słodko (alergeny: gluten, mleko), kompot wieloowocowy. Cząstka marchewki.
Podwieczorek
Jabłko.
WTOREK 19.01.2021 r.
Śniadanie
Bułka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), jajkiem (alergeny:jaja) na twardo, rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem (alergeny: mleko).
Obiad
I DANIE: Zupa kalafiorowa /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, kalafior, śmietana 18%, sól, zioła (alergeny: seler, mleko) pieczywo mieszane (alergeny: gluten).
II DANIE: Schab pieczony /schab, zioła, sól/ziemniaki, sos /wywar ze schabu pieczonego, mąka pszenna/ (alergeny: gluten) i surówką z marchewki , kompot wieloowocowy.
Podwieczorek
Budyń (alergeny: mleko) z sokiem malinowym.
ŚRODA 20.01.2021 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko) i dżemem , kakao (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.
Obiad
I DANIE: Barszcz ukraiński /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, barszcz ukraiński-mrożonki, śmietana 18%, sól, zioła (alergeny: seler, mleko) pieczywo mieszane (alergeny: gluten).
II DANIE: Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z warzywami/filet z piersi kurczaka, warzywa: marchew, seler, pietruszka, por, cebula, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna/ (alergeny: gluten, seler), kaszą jęczmienną (alergeny: gluten) i ogórkiem kiszonym, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek
Biszkopty (3 szt.) (alergeny: gluten, jaja), cząstka banana.
CZWARTEK 21.01.2021 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko), szynką i papryką, herbata owocowa.
Obiad
I DANIE: Grochówka /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchewka, por, groch, cebula, sól, zioła (alergeny: seler), pieczywo (alergeny: gluten). Rzodkiewka.
II DANIE: Makaron (alergeny: gluten) kolorowy z brokułem w sosie śmietanowo-serowym / śmietana 18%, serek topiony śmietankowy/ (alergeny: mleko) kompot wieloowocowy.
Podwieczorek
Jogurt z owocami (alergeny: mleko).
PIĄTEK 22.01.2021 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko) , serem żółtym (alergeny: mleko)i pomidorem , bawarka (alergeny: mleko).
Obiad
I DANIE: Zupa zalewajka /wywar wieprzowy, kiełbasa, jaja, chrzan, śmietana 18%, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, zioła/ (alergeny: seler, mleko, gluten), pieczywo mieszane (alergeny: gluten).
II DANIE: Ryba Miruna (alergeny: ryby) w panierce/bułka tarta, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, sól/ (alergeny: gluten, jaja) , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek
Mandarynka.
Opracowała: Alicja Pietruszka