strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

 

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2019/2020

02 września 2019 r. – Rozpoczęcie  zajęć dydaktyczno- wychowawczych

23-31 grudnia 2019 r. – Zimowa przerwa świąteczna

10- 23 lutego 2020 r. – Ferie zimowe

09 kwietnia – 14 kwietnia 2020 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

21 kwietnia – 23 kwietnia 2020 r. – Egzamin ósmoklasisty

26 czerwca 2020 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych

PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2019 -2020

14 października 2019 r. ( poniedziałek)

2-3 stycznia 2020 r. (czwartek - piątek)

21-23 kwietnia 2020 r. ( wtorek – czwartek)

12 czerwca 2020 r. ( piątek)

 25 czerwca 2020 r. ( czwartek)

       

Jadłospis od dnia 09.03.2020 r. do dnia 13.03.2020 r.

Poniedziałek 09.03.2020 r.

Śniadanie

Płatki jaglane na mleku 2 %, 250 ml (składniki: mleko 2 %, płatki jaglane). Pieczywo z masłem extra 82 % tłuszczu i miodem, rzodkiewka (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

Obiad  

I DANIE Zupa jarzynowa 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ziemniaki, kalafior, groszek, marchew, pietruszka, seler, śmietana, sól, przyprawy), (alergeny: mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler).

II DANIE Spaghetti bolognese 250 g ( składniki: makaron, mięso).

Podwieczorek  

Owoc.

Wtorek 10.03.2020 r.

Śniadanie

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda ,zakwas, drożdże),(alergeny: zboża zawierające gluten).Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 %, 50 g, z papryką (alergeny: mleko i produkty pochodne). Herbata z cytryną.

Obiad

I DANIE Zupa zacierkowa z chlebem 250 g (składniki: ziemniaki, zacierki, marchew, pietruszka, seler, sól, przyprawy), (alergeny: mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten, seler).

II DANIE  Schab pieczony z sosem 120 g (składniki: mięso wieprzowe, przyprawy, śmietana 18%), (alergeny: zboża zawierające gluten, seler).Ryż 150 g, surówka z białej kapusty 100 g (alergeny: seler ). Kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Banan 1/2 sztuki.

Środa 11.03.2020 r.

Śniadanie

Kakao na mleku  2 % 250 ml,(składniki: mleko 2%, kakao). Pieczywo z masłem 82 %  wędlina drobiowa 40 g ogórek (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

Obiad  

I DANIE Krupnik staropolski 250 ml (składniki: wywar drobiowy, kasza, ryż, marchew, pietruszka, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny: seler, zboża zawierające gluten).

II DANIE Pałka z kurczaka 1 sztuka, ziemniaki 150 g, marchew gotowana 100 g (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten). Kompot wieloowocowy 200 ml.    

Podwieczorek

Placek drożdżowy. Cząstka marchewki.

Czwartek 12.03.2020 r.

Śniadanie

Bułka kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Parówka, pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy), (alergeny: seler, gorczyca, soja, mleko i produkty pochodne, soja). Bawarka 200 ml.

Obiad  

I DANIE Zupa kalafiorowa zabielana 250 ml (składniki: wywar drobiowy, kalafior, marchew, pietruszka, śmietana 18 %, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Łazanki z kapustą i mięsem drobiowym 250 g, (alergeny: jajko, zboża zawierające gluten). Kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Kisiel z tartym jabłkiem 150 g , (alergeny: zboża zawierające gluten).

Piątek 13.03.2020 r.   

Śniadanie

Płatki śniadaniowe na mleku 250 ml. Pieczywo z masłem 82 % i dżemem truskawkowym niskosłodzonym, cząstka marchwi, (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

Obiad

I DANIE Pomidorowa z makaronem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, kasza, ryż, marchew, pietruszka, szpinak, śmietana 18 %, sól, przyprawy, (alergeny: seler).

II DANIE Ryba po grecku 150 g (składniki: dorsz, jajko, bułka tarta, sól, olej, marchewka, seler, pietruszka, pieprz, zioła), (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten, seler, ryby). Ziemniaki 150 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Owoc.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Jadłospis od dnia 02.03.2020 r. do dnia 06.03.2020 r.

Poniedziałek 02.03.2020 r.

Śniadanie

Płatki śniadaniowe na mleku 250 ml. Pieczywo z masłem 82 % i dżemem niskosłodzonym
cząstka marchwi, (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten). Herbata owocowa 200 ml.

Obiad  

I DANIE Pomidorowa z ryżem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ryż, koncentrat, śmietana 18% pomidorowy, marchew, pietruszka, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler).

II DANIE Gulasz drobiowo warzywny z kaszą jęczmienną 250 g (składniki: mięso drobiowe, papryka, marchew, cebula, cukinia, pietruszka, przyprawy (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler). Kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Owoc.

Wtorek 03.03.2020 r.

Śniadanie

Zacierki na mleku  2%  250 ml (składniki: mleko 2 %, zacierki (alergeny: mleko, zboża zawierające gluten). Pieczywo z masłem extra 82 % i pomidorem (pochodne, zboża zawierające gluten), herbata  z cytryną 200 ml.

Obiad

I DANIE Zupa ogórkowa 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ogórek kiszony, ziemniaki, marchew, pietruszka seler, ziemniaki, sól, przyprawy, śmietana 18 % (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler).

II DANIE  Gulasz drobiowo warzywny z kaszą jęczmienną 250 g (składniki: mięso drobiowe, papryka, marchew, cebula, cukinia, pietruszka, przyprawy (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler). Kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Kisiel z tartym jabłkiem 150 g (zboża zawierające gluten).

Środa 04.03.2020 r.

Śniadanie

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże (alergeny: zboża zawierające gluten)Masło extra 82 % - 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 50 g (alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne), kakao  200 ml.

Obiad  

I DANIE Krupnik 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ziemniaki, kasza jęczmienna, marchew, seler, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła (alergeny: seler).

II DANIE Fasolka po bretońsku 250 g  (składniki: biała fasola, kiełbasa, koncentrat pomidorowy, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła (alergeny: seler, zboża zawierające gluten),  chleb 50 g.

Podwieczorek

Budyń z owocami.

Czwartek 05.03.2020 r.

Śniadanie

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne), wędlinka drobiowa 40 g (składniki: mięso drobiowe przyprawy (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja). Papryka 40 g, bawarka 200 ml.

Obiad  

I DANIE  Rosół z makaronem 250 ml (składniki: wywar drobiowo wołowy, makaron, marchew, pietruszka, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz).  

II DANIE  Leczo warzywne z ryżem 300 g (składniki: ryż, papryka, marchewka, pietruszka, cukinia, cebula (alergeny: zboża zawierające gluten, śmietana 18 % i produkty pochodne, seler). Kompot jabłkowy 200 ml.

Podwieczorek

Ciasteczka (zboża zawierające gluten) 1/2 banana.

Piątek 06.03.2020 r.   

Śniadanie

Pieczywo 40 g z masłem 5 g extra 82 % , ser żółty 40 g, herbata  200 ml (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten), cząstka marchewki.

Obiad

I DANIE Zupa szpinakowa z chlebkiem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, szpinak, marchew, pietruszka, seler, śmietana 18 %, sól, przyprawy (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE  Paluszki rybne 80 g (składniki: ryba, jajko, bułka (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten, seler, ryby). Ziemniaki 150 g, surówka z kiszonej kapusty 100 g.   Kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Jabłko.