strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2021/2022

01 września 2021 r. – Rozpoczęcie  zajęć dydaktyczno- wychowawczych

23-31 grudnia 2021 r. – Zimowa przerwa świąteczna

31 stycznia - 13 lutego 2022 r. – Ferie zimowe

14 kwietnia – 19 kwietnia 2022 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

24 maja – 26 maja 2022 r. – Egzamin ósmoklasisty

24 czerwca 2022 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych

PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2021 -2022

15 października 2021 r. (piątek)

12 listopada 2021 r. (piątek)

07 stycznia 2022 r. (piątek)

02 maja 2022 r. (poniedziałek)

24 maja -26 maja 2022 r. (wtorek - czwartek)

17 czerwca 2022 r. (piątek)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

JADŁOSPIS OD DNIA 13.09.2021 r. DO 17.09.2021 r.

Poniedziałek 13.09.2021 r.

Śniadanie:

Parówka wieprzowa z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten), bawarka (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.

Obiad

I danie:

Zupa ziemniaczana z wkładką mięsną /wywar drobiowo-wieprzowy, seler, pietruszka, marchewka, ziemniaki, por, cebula, sól, zioła, mąka pszenna, masło 82%  (alergeny: seler, gluten, mleko), pieczywo (alergeny:  gluten).

II danie:

Pierogi z serem i śmietaną /pierogi- mąka pszenna , jaja, twaróg, cukier, śmietana 18%/ (alergeny: gluten, jaja, mleko), kompot wieloowocowy. Cząstka arbuza.

Podwieczorek

Sok owocowy 100%  + herbatniki (alergeny: gluten).

Wtorek 14.09.2021 r.

Śniadanie:

Płatki owsiane (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), bułka z masłem

i miodem (alergeny: gluten, mleko, miód). Cząstka marchewki do chrupania.

Obiad

I danie:

Zupa jarzynowa zabielana śmietaną /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, fasola zielona, brukselka, kalafior, sól, zioła  (alergeny: seler, gluten, mleko),  pieczywo mieszane (alergeny: gluten).

II danie:

Pulpety drobiowe w sosie własnym /filet z piersi kurczaka, filet z piersi indyka, jaja, bułka tarta, sól, mąka pszenna / (alergeny: gluten, jaja) z kaszą gryczaną, sałatka z ogórków kiszonych , kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Kasza manna na mleku (alergeny: mleko) z malinami.

Środa 15.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane  (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko), polędwicą sopocką sałatą i rzodkiewką, herbata owocowa z cytryną.

Obiad

I danie:

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą zabielany śmietaną 18% /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchewka, por, chrzan, śmietana 18%,  sól, zioła, jaja, kiełbasa/  (alergeny: seler, mleko, jaja)  pieczywo mieszane (alergeny: gluten).

II danie:

Nuggetsy z kurczaka /mięso drobiowe, bułka tarta, jaja, olej rzepakowy/ (alergeny: gluten) ryż, duszona marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Koktajl truskawkowy (alergeny: mleko

Czwartek 16.09.2021 r.

Śniadanie

Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i twarożkiem (alergeny: mleko) ze szczypiorkiem, kakao  (alergeny: mleko). Cząstka mandarynki.

Obiad

I danie:

Rosół z makaronem  /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, makaron nitki/  (alergeny: seler, gluten). 

II danie:

Schab duszony w sosie własnym/ mięso – schab, mąka pszenna, przyprawy, sól/ (alergeny: gluten), ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty,  kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Muffinka  (alergeny: gluten) , mleko (alergeny: mleko) + borówki.

Piątek 17.09.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko) i pastą z makreli wędzonej posypana szczypiorkiem /jaja ugotowane na twardo, makrela wędzona, cebula, sól, pieprz, szczypiorek, ketchup łagodny/ (alergeny: ryba, jaja), bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I danie:

Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty zabielany śmietaną z wkładką  mięsną /wywar wieprzowy, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, kapusta słodka, masło, sól, zioła, śmietana/ (alergeny: seler, mleko), pieczywo (alergeny: gluten),.

II danie: 

Knedle z truskawkami /mąka pszenna, jaja, ziemniaki gotowane/ (alergeny: gluten, jaja)

z serem (alergeny: mleko) polane śmietaną (alergeny: mleko), kompot wieloowocowy.

Podwieczorek:

Galaretka z owocami.

Opracowała: Agnieszka Kowalska