Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 23.06.2025 r. – 27.06.2025 r.
Poniedziałek 23.06.2025 r.
Śniadanie (396 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z wędliną drobiową, herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.
Obiad (582 kcal)
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, przecier pomidorowy, ryż, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Potrawka z kurczaka z duszonymi warzywami, ziemniaki, kompot wieloowocowy. Cząstki jabłka do chrupania. /filet z piersi kurczaka, warzywa paski: seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, koper, śmietana (alergeny: mleko), ziemniaki, ogórki kiszone, cebula, sól, zioła/.
Podwieczorek (60 kcal)
Nektarynka.
Wtorek 24.06.2025 r.
Śniadanie (374 kcal)
Bułka kajzerka i grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) z pastą jajeczną (alergeny: jaja), rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao (alergeny: kakao, mleko).
Obiad (574 kcal)
I danie: Zupa fasolowa z kaszą , pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, fasola, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten)/.
II danie: Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja), bułka tarta (alergeny: gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, buraczki wiórki, masło (alergeny: mleko), sól, zioła do smaku/
Podwieczorek ( 100 kcal)
Koktajl brzoskwiniowy (alergeny: mleko).
Środa 25.06.2025 r.
Śniadanie (338 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), chudą szynką i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (566 kcal)
I danie: Zupa brokułowa z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, brokuł, sól, zioła/.
II danie: Makaron z serem i truskawkami, herbata owocowa z cytryną. /makaron (alergeny: gluten, jaja), twaróg (alergeny: mleko), śmietana 18% (alergeny: mleko), truskawki, cukier do smaku/
Podwieczorek (138 kcal)
Herbatniki (alergeny: jaja, gluten) + sok marchewkowo- jabłkowy 100%.
Czwartek 26.06.2025 r.
Śniadanie (370 kcal)
Płatki kukurydziane miodowe (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko). Cząstki owoców(banan, jabłko)
Obiad (591 kcal)
I danie: Kapuśniak z młodej kapusty z wkładką mięsną i kiełbasą, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). / kapusta młoda, łopatka wieprzowa, kiełbasa, koper, cebula, sól, zioła, włoszczyzna (alergeny: seler)/.
II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja (alergeny jaja), mąka pszenna (alergeny: gluten), słonina, marchew, sól, cukier do smaku/.
Podwieczorek (115 kcal)
Kasza manna na mleku (alergeny: mleko) z borówkami.
Piątek 27.06.2025 r.
Śniadanie (382 kcal)
Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), żółtym serem (alergeny: mleko), kakao (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.
Obiad (582 kcal)
I danie: Zupa zalewajka z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane./łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, por, cebula, chrzan, barszcz biały, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Paluszki rybne z fileta, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy /paluszki rybne z fileta (alergeny: gluten, jaja, ryby), ziemniaki, ogórek gruntowy, śmietana (alergeny: mleko), sól/
Podwieczorek (90 kcal)
Jabłko.
Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które zawierają śladowe ilości: jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.