strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2021/2022

01 września 2021 r. – Rozpoczęcie  zajęć dydaktyczno- wychowawczych

23-31 grudnia 2021 r. – Zimowa przerwa świąteczna

31 stycznia - 13 lutego 2022 r. – Ferie zimowe

14 kwietnia – 19 kwietnia 2022 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

24 maja – 26 maja 2022 r. – Egzamin ósmoklasisty

24 czerwca 2022 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych

PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2021 -2022

15 października 2021 r. (piątek)

12 listopada 2021 r. (piątek)

07 stycznia 2022 r. (piątek)

02 maja 2022 r. (poniedziałek)

24 maja -26 maja 2022 r. (wtorek - czwartek)

17 czerwca 2022 r. (piątek)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

JADŁOSPIS OD DNIA 16.05.2022r. DO 20.05.2022r.

Poniedziałek 16.05.2022 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z pasztetem drobiowym i pomidorem, bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I danie: Zupa pomidorowa z makaronem i wkładką mięsną zabielana śmietaną /mięso drobiowe i wieprzowe, seler, pietruszka, marchewka, por, makaron, sól, zioła, śmietana, przecier pomidorowy/  (alergeny: seler, gluten, mleko).

II danie: Racuchy z jogurtem naturalnym/ mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże, jogurt naturalny/(alergeny: mleko, gluten, jaja),  kompot wieloowocowy. Cząstka marchewki.

Podwieczorek

Banan.

Wtorek 17.05.2022 r.

Śniadanie

Płatki kukurydziane miodowe z mlekiem (alergeny: mleko), bułka (alergeny: gluten)

z masłem (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.

Obiad

I danie: Zupa ziemniaczana /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, sól, zioła, masło/  (alergeny: seler), pieczywo (alergeny: gluten).

II danie: Pierogi z mięsem i kapustą /mięso wp, kapusta kiszona, mąka pszenna, sól, jaja/ (alergeny: gluten, jaja), barszcz czerwony /wywar warzywny, buraki, sól, zioła/ (lergeny: seler). Cząstka papryki.

Podwieczorek

Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) i borówkami.

Środa 18.05.2022 r.

Śniadanie

Bułka grahamka (alergeny: gluten)  z masłem (alergeny: mleko) i dżemem, kakao (alergeny: mleko, kakao). Miks owoców /cząstka jabłka, cząstka banana, cząstka kiwi/.

Obiad

I danie: Zupa zalewajka /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, sól, zioła, chrzan/(alergeny: gluten, seler, mleko), pieczywo mieszane

(alergeny: gluten).

II danie:  Gulasz wieprzowy /mięso wieprzowe, mąka pszenna, sól, zioła/(alergeny: gluten), ziemniaki, buraczki,  kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Gruszka.

Czwartek 19.05.2022 r.

Śniadanie

Kanapki z masłem (alergeny: gluten, mleko), sałatą, szynką, pomidorem i szczypiorkiem, bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I danie: Rosół z makaronem /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, sól, zioła, makaron nitki/  (alergeny: seler, gluten)

II danie: Pieczone udko z kurczaka/podudzie z kurczaka, sól, zioła/, ryż, marchewka – kostka zasmażana na maśle (alergeny: mleko),  kompot wieloowocowy. Rzodkiewka do chrupania.

Podwieczorek

Kasza manna na mleku (alergeny: mleko) z malinami.

Piątek 20.05.2022 r.

Śniadanie:

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem /jaja, żółty ser, majonez, szczypiorek, cebula, sól, pieprz,/ (alergeny: mleko, jaja) ,bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I danie:

Zupa fasolowa z kaszą /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, fasola Jaś,  sól, zioła  (alergeny: seler, gluten), pieczywo (alergeny: gluten). 

II danie: Ryba z pieca / filet z miruny/ (alergeny: ryba), jaja, bułka tarta/ (alergeny: gluten , jaja), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-koperkowym /kapusta pekińska, jogurt naturalny, koper/ (alergeny: mleko), sól, cukier do smaku/, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Koktajl bananowo-truskawkowy (alergeny: mleko).