strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023

Lp.

Wydarzenie

1września 2022

Rozpoczęcie roku szkolnego

23-31 grudnia 2022

Zimowa przerwa świąteczna

13-26 lutego 2023

Ferie zimowe

6-11 kwietnia 2023

Wiosenna przerwa świąteczna

23-25 maja 2023

Egzamin ósmoklasisty

23 czerwca 2023

Zakończenie roku szkolnego

Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023

Lp.

Data

1

13 października 2022 (czwartek)

2

31 października 2022 (poniedziałek)

3

10 listopada 2022 (czwartek)

4

2 maja 2023 (wtorek)

5

23-25 maja 2023   (wtorek-czwartek)

6

9 czerwca 2023 (piątek)

  

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

JADŁOSPIS 06.02.2023 r.  -  10.02.2023 r.

Poniedziałek 06.02.2023 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/

 z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I danie:

Zupa grochówka z wkładką mięsną, pieczywo mieszane/chleb baltonowski, chleb orkiszowy/(alergeny: gluten).

/łopatka wieprzowa, groch, marchew, seler (alergeny: seler), pietruszka, por, cebula, groch, sól, zioła/.

II danie:

Naleśniki z serem, cząstka marchewki.

/ jaja (alergeny: jaja), mleko (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), olej rzepakowy, twaróg (alergeny: mleko), śmietana (alergeny: mleko), cukier do smaku/.

Podwieczorek

Kiwi

Wtorek 07.02.2023 r.

Śniadanie

Muszelki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), bułka wrocławska (alergeny: gluten)

z masłem (alergeny: mleko) i miodem (alergeny: miód), cząstka jabłka.

Obiad

I danie:

Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną.

/ łopatka wieprzowa,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko)/.  

II danie:

Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.

/ podudzie z kurczaka, papryka słodka, sól, zioła, ziemniaki, kapusta pekińska, koper, jabłko, jogurt naturalny (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek

Budyń (alergeny: mleko) z sokiem malinowym.

Środa 08.02.2023 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/

 z masłem (alergeny: mleko), szynką drobiową i pomidorem, herbata owocowa.

Obiad

I danie:

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane/chleb baltonowski, chleb orkiszowy(alergeny: gluten)/.

/udziec indyczy, łopatka wieprzowa,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/. 

II danie:

Kotlety ziemniaczane z sosem koperkowo-jogurtowym.

/ziemniaki, cebula,  jaja, mąka pszenna (alergeny: jaja, gluten), olej rzepakowy,  koper, jogurt naturalny (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek

Galaretka z borówkami.

Czwartek 09.02.2023 r.

Śniadanie

Bułka grahamka (alergeny: gluten)/

z twarożkiem śmietankowym (alergeny: mleko), szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa Inka z mlekiem (alergeny: mleko).

Obiad

I danie:

Zupa krem z brokuła zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym.

/kurczak, udziec indyczy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, brokuł, śmietana 18 % (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/. 

II danie:

Gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi, surówka z czerwonej kapusty, kompot.

/ łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa,  papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kluski śląskie (alergeny: jaja, gluten), kapusta modra, jabłko, marchewka, cebula/.

Podwieczorek

Jabłko.

Piątek 10.02.2023 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/

z paprykarzem własnej produkcji /makrela, ryż, ketchup, cebula, szczypiorek/, bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I danie:

Zupa krupnik z wkładką mięsną, pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/.

/kurczak, udziec indyczy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna(alergeny: gluten)/.  

II danie:

Ryż z truskawkami /ryż, truskawki mrożone, cukier do smaku/, kompot. 

Podwieczorek

Chałka (alergeny: gluten, jaja) z jogurtem z owocami (alergeny: mleko).