Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 30.09.2024r. – 04.10.2024r.
Poniedziałek 30.09.2024 r.
Śniadanie (334 kcal)
Parówka wieprzowa z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka. Cząstka marchewki i papryki.
Obiad (552 kcal)
I danie: Zupa grochówka z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kiełbasa, groch, marchew, seler (alergeny: seler), pietruszka, por, cebula, sól, zioła/.
II danie: Ryż z truskawkami i jogurtem naturalnym, herbata owocowa. /ryż, truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (162 kcal)
Gruszka.
Wtorek 01.10.2024 r.
Śniadanie (353 kcal)
Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), twarożkiem (alergeny: mleko) z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao (alergeny: mleko, kakao).
Obiad (584 kcal)
I danie: Zupa kalafiorowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, kalafior, por, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), masło (alergeny: mleko)/.
II danie: Spaghetti po bolońsku z duszonymi warzywami, kompot wieloowocowy. /mięso wieprzowe, cebula, marchewka, pietruszka, seler (alergeny: seler), czosnek, przecier pomidorowy, makaron (alergeny: gluten)/.
Podwieczorek (124 kcal)
Galaretka mleczna z owocami (alergeny: mleko).
Środa 02.10.2024 r.
Śniadanie (389 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną drobiową, sałatą i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (582 kcal)
I danie: Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /mięso drobiowe, mięso wieprzowe, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /mąka pszenna, (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta czerwona, marchew, jabłko/.
Podwieczorek (89 kcal)
Koktajl brzoskwiniowy (alergeny: mleko).
Czwartek 03.10.2024 r.
Śniadanie (394 kcal)
Zacierki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i żółtym serem (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.( marchewka, ogórek)
Obiad (576 kcal)
I danie: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten)/.
II danie: Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, ryż, sałatka z kiszonych ogórków, kompot wieloowocowy. /filet z piersi kurczaka, śmietana (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), koper, ryż, ogórki kiszone, sól i pieprz do smaku/
Podwieczorek (116 kcal)
Banan.
Piątek 04.10.2024 r.
Śniadanie (366 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z paprykarzem własnej produkcji /makrela w sosie pomidorowym, ryż, cebula, sól, pieprz, ketchup/szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa.
Obiad (559 kcal)
I danie: Zupa krupnik, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /dynia, ziemniaki, por, pietruszka, seler (alergeny: seler), cebula, czosnek, masło (alergeny: mleko), sól, zioła, groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. /schab bez kości, jaja (alergeny: jaja), bułka tarta (alergeny: bułka tarta), olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta pekińska, marchew, jabłko, sól, pieprz/
Podwieczorek (212 kcal)
Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) i owocami.
Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które zawierają śladowe ilości: jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.