strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

 

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2019/2020

02 września 2019 r. – Rozpoczęcie  zajęć dydaktyczno- wychowawczych

23-31 grudnia 2019 r. – Zimowa przerwa świąteczna

10- 23 lutego 2020 r. – Ferie zimowe

09 kwietnia – 14 kwietnia 2020 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

21 kwietnia – 23 kwietnia 2020 r. – Egzamin ósmoklasisty

26 czerwca 2020 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych

PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2019 -2020

14 października 2019 r. ( poniedziałek)

2-3 stycznia 2020 r. (czwartek - piątek)

21-23 kwietnia 2020 r. ( wtorek – czwartek)

12 czerwca 2020 r. ( piątek)

 25 czerwca 2020 r. ( czwartek)

Jadłospis 21.10.2019 r. – 25.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 21.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (1), (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda ,zakwas, drożdże). Masło extra 82 % tłuszczu – 5 g (7). Ser żółty gouda 20 g (7), pomidor 40 g, kakao (7) 200 ml, (składniki: czekolada, mleko 2 %).

OBIAD

I DANIE Krupnik Staropolski 300 ml (1, 9), (składniki: wywar drobiowy, marchew, seler, ryż, kasza jęczmienna, pietruszka, por, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu).

II DANIE Gulasz z indyka 150 g (9), (składniki: mięso z indyka, marchewka, pietruszka, seler, por, papryka, cukinia, przyprawy, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu). Kasza jęczmienna 150 g (1). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Chrupki kukurydziane. Cząstka marchewki.

WTOREK 22.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (1), (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże). Masło extra 82 % tłuszczu – 5 g (7). Wędlina drobiowa – 20 g (7, 9, 10),  (składniki: mięso drobiowe, przyprawy). Rzodkiewka 40 g, bawarka 200 ml 1/2 mleko 2 % (7), (składniki: herbata, mleko 2 %).

OBIAD

I DANIE  Barszcz ukraiński z chlebem 300 ml (1, 7, 9), (składniki: wywar drobiowy, buraki, seler, ziemniaki, pietruszka, śmietana 18 %, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu).

II DANIE Pulpet drobiowo – owsiany w sosie koperkowym 120 g (1, 3, 7),  (składniki: mięso drobiowe, płatki owsiane, koperek, śmietana 18 %, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu). Ziemniaki 150 g, marchew gotowana 150 g, kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Budyń z sosem truskawkowym (7).

ŚRODA 23.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku  2 % 250 ml (1, 7), (składniki: mleko 2 %, płatki kukurydziane). Chleb mieszany 40 g (1), (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda ,zakwas, drożdże). Masło extra 82 % tłuszczu- 5 g (7), marmolada owocowa (6). Marchew 40 g. Herbata z cytryną 200 ml.

OBIAD

I DANIE Zupa szpinakowa z chlebem 300 ml (1, 7, 9), (składniki: wywar drobiowy, szpinak, ziemniaki, pietruszka, seler, por, śmietana 18 %, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu).

II DANIE Pałeczki z kurczaka 120 g, kasza gryczana 150 g, surówka z czerwonego buraka i jabłka 150 g (składniki: burak czerwony, jabłko, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu, olej roślinny). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Sałatka owocowa.

CZWARTEK 24.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (1), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 % tłuszczu – 5 g (7). Jajko na twardo 1 sztuka (3). Ogórek zielony 40 g. Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (1,7), (składniki: kawa, mleko 2 %).

 

OBIAD

I DANIE Zupa ziemniaczana zapalana z chlebem 300 ml (1, 9), (składniki: wywar wieprzowy, ziemniaki, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, przyprawy, masło, mąka, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu).

II DANIE  Gulasz wieprzowo - wołowy 150 g (9), (składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, marchew, pietruszka, seler, por, papryka, cukinia, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu). Ziemniaki 150 g. Surówka z kiszonego ogórka 100 g (składniki: ogórek kiszony, kukurydza, cebula, olej, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu).Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kisiel z tartym jabłkiem.

PIĄTEK 25.10.2019 r.

ŚNIADANIE Chleb mieszany 40 g (1), (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda ,zakwas, drożdże). Masło extra 82 % tłuszczu- 5 g (7). Ser biały chudy – 55 g (7). Papryka 40 g.
Herbata ziołowa 200 ml.

OBIAD

I DANIE Ryżanka 300 ml (9), (składniki: wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, ryż, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu).

II DANIE Pulpet rybny 120 g (1, 4), (składniki: dorsz, koper, jajko, bułka, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu). Ziemniaki 150 g, surówka z kapusty kiszonej i marchewki 150 g

(składniki: kapusta kiszona, marchew, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu, olej.)Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Owoc.

 

Alergen wg rozporządzenia.

1. Zboża zawierające gluten. Produkty- mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki.

Alergen wg rozporządzenia.

2. Skorupiaki. Produkty- BRAK.

Alergen wg rozporządzenia.

3. Jaja. Produkty-  jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny.

Alergen wg rozporządzenia.

4. Ryby. Produkty-  ryby surowe - mrożone, przetworzone - konserwy rybne: tuńczyk,

w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.

Alergen wg rozporządzenia

5. Orzeszki ziemne. Produkty-  masła arachidowe, bakalie.

Alergen wg rozporządzenia.

6. Soja. Produkty- grzanki.

Alergen wg rozporządzenia.

7. Mleko. Produkty-  mleko, masło, jogurt, ser, twaróg - ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina.

Alergen wg rozporządzenia.

8. Orzechy. Produkty-  bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe.

Alergen wg rozporządzenia.

9. Seler. Produkty- seler jako korzeń i łodyga, wędlina.

Alergen wg rozporządzenia.

10. Gorczyca. Produkty- musztarda, wędlina, produkty mięsne, mieszanki przypraw.

Alergen wg rozporządzenia.

11. Nasiona sezamu. Produkty- ziarno sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki.

Alergen wg rozporządzenia.

12. Dwutlenek siarki. Produkty-owoce suszone.

Alergen wg rozporządzenia.

13. Łubin. Produkty BRAK.

Alergen wg rozporządzenia.

14. Mięczaki. Produkty BRAK.

 

Jadłospis 14.10.2019 r. – 18.10.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 14.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g, (alergeny: mleko i produkty pochodne). Wędlina drobiowa – 20 g, pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja). Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Zupa jarzynowa z chlebem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, śmietana 18 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler).

II DANIE Kofta drobiowo – wieprzowa w sosie słodko – kwaśnym 120 g (składniki: mięso drobiowe, mięso wieprzowe, jajko, bułka, sól z obniżoną zawartością sodu, kolendra, przyprawy, cukier, przecier pomidorowy, ananas, cebula, papryka, oliwa z oliwek), (alergeny: zboża zawierające gluten, jajko). Kasza jęczmienna 150 g, surówka z kapusty 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Shajk owocowy 150 ml (mango – jabłko), (alergeny: mleko i produkty pochodne)

WTOREK 15.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku  2% 250 ml, (składniki: mleko2% , płatki kukurydziane). Chleb mieszany 40g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 % tłuszczu- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Dżem niskosłodzony, papryka, herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Zupa koperkowa z chlebem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, koperek, śmietana 18 %, pietruszka, seler, sól, przyprawy), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler).

 II DANIE Potrawka z indyka z warzywami 200 g (składniki: mięso z indyka, marchew, pietruszka, seler, papryka, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny: seler), ziemniaki 150 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Arbuz.

ŚRODA 16.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 % 50 g, z rzodkiewką, (alergeny: mleko i produkty pochodne). Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko

2 %), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne).

OBIAD

I DANIE Zupa pomidorowa z makaronem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, pomidory, marchew, pietruszka, śmietana 18 %, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Polędwiczki drobiowe 120 g (składniki: mięso drobiowe), ziemniaki 150 g, mizeria z zielonego ogórka 150 g (składniki: ogórek zielony, śmietana 18 %), (alergeny: mleko i produkty pochodne). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Wafle ryżowe z domowym musem owocowym (składniki: jabłko, truskawka, przyprawy).

CZWARTEK 17.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 % - 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne),

parówka na ciepło 60 g (składniki: mięso wieprzowo drobiowe, przyprawy, (alergeny: soja, mleko i produkty pochodne zboża zawierające gluten), ketchup 5 g (składniki: pomidory, przyprawy). Ogórek, bawarka 20 ml 1/2 mleko 2 %.

OBIAD

I DANIE Zupa brokułowa z ziemniakami 250 ml (składniki: wywar drobiowy, brokuł, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny: mleko i produkty pochodne, seler).

II DANIE Makaron z białym serem 350 g (składniki: mleko, mąka, ser biały, jaja), (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kisiel z owocami 150 ml.

PIĄTEK 18.10.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, (składniki: jajko, majonez, szczypiorek, przyprawy), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja, jajko). Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko 2 %),  (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Zupa zacierkowa z chlebem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, makaron, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Paluszki rybne 80 g (składniki ryba dorsz, jajko, bułka tarta, sól, oliwa z oliwek, pieprz, zioła), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten, ryby), ziemniaki 150 g, surówka z kapusty kiszonej 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Owoc.