Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 16.12.2024 r. – 20.12.2024 r.
Poniedziałek 16.12.2024 r.
Śniadanie (384 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), pasztetem drobiowym, herbata bawarka (alergeny: mleko). Papryka do chrupania.
Obiad (563 kcal)
I danie:
Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kurczak, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko), ogórki kiszone/.
II danie:
Naleśniki z serem, kompot wieloowocowy. Cząstki owoców (kiwi, mandarynka) /jaja (alergeny: jaja), mleko (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), olej rzepakowy, twaróg (alergeny: mleko), śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku /.
Podwieczorek (90 kcal)
Jabłko.
Wtorek 17.12.2024 r.
Śniadanie (387 kcal)
Płatki kukurydziane na mleku (alergeny: mleko), bułka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem niskosłodzonym. Marchewka do chrupania.
Obiad (558 kcal)
I danie:
Zupa jarzynowa, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, koper, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko), kalafior, brokuł/.
II danie:
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: jaja, gluten), kapusta czerwona, jabłko, marchewka, cebula/.
Podwieczorek (186 kcal)
Kisiel.
Środa 18.12.2024 r.
Śniadanie (334 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), opiekaną piersią z indyka z ogórkiem i rzodkiewką, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (554 kcal)
I danie
Zupa ziemniaczana wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten)./kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła/.
II danie:
Makaron z truskawkami i śmietaną, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, jaja (alergeny: jaja), mąka ziemniaczana, mąka pszenna (alergeny: gluten), truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (205 kcal)
Sałatka jarzynowa, kromka chleba (alergeny: gluten), herbata z cytryną. /marchew, ziemniak, pietruszka, por, seler, majonez, jaja (alergeny: jaja)/.
Czwartek 19.12.2024 r.
Śniadanie (343 kcal)
Grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i twarogiem ze szczypiorkiem, kakao (alergeny: kakao, mleko). Cząstka pomarańczy.
Obiad (585 kcal)
I danie:
Rosół z makaronem. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła/.
II danie:
Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, marchewka z groszkiem duszona na maśle, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, sól, zioła, ryż, marchewka kostka, groszek zielony, masło (alergeny: mleko)/.
Podwieczorek (124 kcal)
Bakuś – deser mleczny ( mleko). Dla dzieci bezmlecznych mus owocowy. Cząstka kiwi.
Piątek 20.12.2024 r.
Śniadanie (378 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), makrelą w sosie pomidorowym (alergeny: ryby), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.
Obiad (589 kcal)
I danie:
Zupa zalewajka zabielana śmietaną z jajkiem i wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) . /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, chrzan, barszcz biały w butelce (alergeny: gluten), śmietana 18 % (alergeny: mleko), jaja (alergeny: jaja)/.
II danie:
Ryba smażona w panierce, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy. /Filet z Miruny (alergeny: ryby), bułka tarta (alergeny: gluten), olej rzepakowy, jaja (alergeny: jaja), ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, marchew, sól, cukier do smaku /.
Podwieczorek (123 kcal)
Mandarynka.
Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.