strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023

Lp.

Wydarzenie

2 września 2024

Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych

23-31 grudnia 2024

Zimowa przerwa świąteczna

3 lutego -16 lutego 2025

Ferie zimowe województwo mazowieckie

17 kwietnia -22 kwietnia 2025

Wiosenna przerwa świąteczna

13 -15 maja 2025

Egzamin ósmoklasisty

27 czerwca 2025

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025

Lp.

Data

1

14 października 2024 (poniedziałek)

2

08 listopada 2024 (piątek)

3

30 kwietnia 2025 (środa)

4

2 maja 2025 (piątek)

5

13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek)

6

20 czerwca 2025 (piątek)

                                                                                               

JADŁOSPIS 30.09.2024r. – 04.10.2024r.

Poniedziałek 30.09.2024 r.

Śniadanie (334 kcal)

Parówka wieprzowa z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka. Cząstka marchewki i papryki.

Obiad (552 kcal)

I danie: Zupa grochówka z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kiełbasa, groch, marchew, seler (alergeny: seler), pietruszka, por, cebula, sól, zioła/.

II danie: Ryż z truskawkami i jogurtem naturalnym, herbata owocowa. /ryż, truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.

Podwieczorek (162 kcal)

Gruszka.

Wtorek 01.10.2024 r.

Śniadanie (353 kcal)

Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), twarożkiem (alergeny: mleko) z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao (alergeny: mleko, kakao).

Obiad (584 kcal)

I danie: Zupa kalafiorowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, kalafior, por, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), masło (alergeny: mleko)/.  

II danie: Spaghetti po bolońsku z duszonymi warzywami, kompot wieloowocowy. /mięso wieprzowe, cebula, marchewka, pietruszka, seler (alergeny: seler), czosnek, przecier pomidorowy, makaron (alergeny: gluten)/. 

Podwieczorek (124 kcal)

Galaretka mleczna z owocami (alergeny: mleko).

Środa 02.10.2024 r.

Śniadanie (389 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną drobiową, sałatą i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (582 kcal)

I danie: Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /mięso drobiowe, mięso wieprzowe,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/. 

II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /mąka pszenna,  (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), mąka ziemniaczana, olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta czerwona, marchew, jabłko/.

Podwieczorek (89 kcal)

Koktajl  brzoskwiniowy (alergeny: mleko).

Czwartek 03.10.2024 r.

Śniadanie (394 kcal)

Zacierki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i żółtym serem (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.( marchewka, ogórek)

Obiad (576 kcal)

I danie: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten)/.  

II danie: Filet z piersi kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym, ryż, sałatka z kiszonych ogórków, kompot wieloowocowy. /filet z piersi kurczaka, śmietana (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), koper, ryż, ogórki kiszone, sól i pieprz do smaku/

Podwieczorek (116 kcal)

Banan.

Piątek 04.10.2024 r.

Śniadanie (366 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z paprykarzem własnej produkcji /makrela w sosie pomidorowym, ryż, cebula, sól, pieprz, ketchup/szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa.

Obiad (559 kcal)

I danie: Zupa krupnik, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /dynia, ziemniaki, por, pietruszka, seler (alergeny: seler), cebula, czosnek, masło (alergeny: mleko), sól, zioła, groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.

II danie: Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. /schab bez kości, jaja (alergeny: jaja), bułka tarta (alergeny: bułka tarta), olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta pekińska, marchew, jabłko, sól, pieprz/

Podwieczorek (212 kcal)

Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) i owocami.

Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które zawierają śladowe ilości: jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.