strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025

Lp.

Wydarzenie

2 września 2024

Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych

23-31 grudnia 2024

Zimowa przerwa świąteczna

3 lutego -16 lutego 2025

Ferie zimowe województwo mazowieckie

17 kwietnia -22 kwietnia 2025

Wiosenna przerwa świąteczna

13 -15 maja 2025

Egzamin ósmoklasisty

27 czerwca 2025

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025

Lp.

Data

1

14 października 2024 (poniedziałek)

2

08 listopada 2024 (piątek)

3

30 kwietnia 2025 (środa)

4

2 maja 2025 (piątek)

5

13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek)

6

20 czerwca 2025 (piątek)

    

 

 

 

   

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS  23.04.2025 r. – 25.04.2025 r.

Środa 23.04.2025 r.

Śniadanie (342 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (592 kcal)

I danie: Zupa krem z białych warzyw z wkładką mięsną, zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, brokuł, szpinak, śmietana 18 % (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.

II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), kapusta czerwona/.

Podwieczorek (90 kcal)

Kisiel z tartym jabłkiem.

Czwartek 24.04.2025 r.

Śniadanie (347 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną, żółtym serem (alergeny: mleko), pomidorem i sałatą, herbata bawarka.

Obiad (569 kcal)

I danie: Zupa fasolowa z kaszą, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, fasola Jaś, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), sól, zioła/.

II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, sól, zioła, ziemniaki, marchew, jabłko, cukier do smaku/.

Podwieczorek (200 kcal)

Deser mleczny Bakuś + cząstki owoców.

Piątek 25.04.2025 r.

Śniadanie (374 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) jajkiem na twardo (alergeny: jaja) ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką, kawa Inka (alergeny: mleko).

Obiad (585 kcal)

I danie: Zupa brokułowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny :gluten)./wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, brokuł, śmietana 18 % (alergeny: mleko/.

II danie: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. /filet z Miruny (alergeny: ryby), olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebula,  sól, pieprz/.

Podwieczorek (90 kcal)

Jabłko.