strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025

Lp.

Wydarzenie

2 września 2024

Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych

23-31 grudnia 2024

Zimowa przerwa świąteczna

3 lutego -16 lutego 2025

Ferie zimowe województwo mazowieckie

17 kwietnia -22 kwietnia 2025

Wiosenna przerwa świąteczna

13 -15 maja 2025

Egzamin ósmoklasisty

27 czerwca 2025

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025

Lp.

Data

1

14 października 2024 (poniedziałek)

2

08 listopada 2024 (piątek)

3

30 kwietnia 2025 (środa)

4

2 maja 2025 (piątek)

5

13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek)

6

20 czerwca 2025 (piątek)

    

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS 09.06.2025 r.- 13.06.2025 r.

Poniedziałek 09.06.2025 r.

Śniadanie (334 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną drobiową, pomidorem i ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (552 kcal)

I danie: Zupa grochówka z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kiełbasa, groch, marchew, seler (alergeny: seler), pietruszka, por, cebula, sól, zioła/.

II danie: Ryż z truskawkami i śmietaną, herbata owocowa. /ryż, truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.

Podwieczorek (60 kcal)

Arbuz.

Wtorek 10.06.2025 r.

Śniadanie (353 kcal)

Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), żółtym serem (alergeny: mleko), rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka na mleku (alergeny: mleko).

Obiad (584 kcal)

I danie: Zupa kalafiorowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, kalafior, por, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), masło (alergeny: mleko)/.  

II danie: Spaghetti po bolońsku z duszonymi warzywami, kompot wieloowocowy. /mięso wieprzowe, cebula, marchewka, pietruszka, seler (alergeny: seler), czosnek, przecier pomidorowy, makaron (alergeny: gluten)/. 

Podwieczorek (124 kcal)

Kasza manna (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko) z borówkami.

Środa 11.06.2025 r.

Śniadanie (389 kcal)

Parówka wieprzowa z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka. Cząstka marchewki i papryki.

Obiad (582 kcal)

I danie: Zupa koperkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /mięso z kurczaka,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/. 

II danie: Pierogi z serem i jagodami polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy. / mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), twaróg (alergeny: mleko), jagody, jogurt naturalny (alergeny: mleko), cukier do smaku/. 

Podwieczorek (59 kcal)

Galaretka z owocami.

Czwartek 12.06.2025 r.

Śniadanie (394 kcal)

Płatki ryżowe na mleku (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem niskosłodzonym. Cząstki jabłka do chrupania.

Obiad (576 kcal)

I danie: Zupa krupnik, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten)/.  

II danie: Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy. / filet z piersi kurczaka, filet z indyka, jaja (alergeny: jaja) , bułka (alergeny: gluten), sól, zioła, ziemniaki, buraczki, masło (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek (116 kcal)

Koktajl owoce leśne (alergeny: mleko).

Piątek 13.06.2025 r.

Śniadanie (366 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z jajkiem na twardo (alergeny: jaja), sałatą, szczypiorkiem i rzodkiewką/, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (559 kcal)

I danie: Zupa krem z zielonych warzyw  z groszkiem ptysiowym. /szpinak, brokuł, ziemniaki, por, pietruszka, seler (alergeny: seler), cebula, czosnek, masło (alergeny: mleko), sól, zioła, groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.

II danie: Paluszki rybne (z fileta) z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy. /panierowane paluszki rybne z mintaja (alergeny: ryby, gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebula, sól, cukier do smaku /.

Podwieczorek (212 kcal)

Kromka placka drożdżowego (alergeny: gluten, jaja, mleko) z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) z cząstkami owoców (nektarynka, banan).

Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które zawierają śladowe ilości: jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.