Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 09.06.2025 r.- 13.06.2025 r.
Poniedziałek 09.06.2025 r.
Śniadanie (334 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną drobiową, pomidorem i ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (552 kcal)
I danie: Zupa grochówka z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kiełbasa, groch, marchew, seler (alergeny: seler), pietruszka, por, cebula, sól, zioła/.
II danie: Ryż z truskawkami i śmietaną, herbata owocowa. /ryż, truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (60 kcal)
Arbuz.
Wtorek 10.06.2025 r.
Śniadanie (353 kcal)
Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), żółtym serem (alergeny: mleko), rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka na mleku (alergeny: mleko).
Obiad (584 kcal)
I danie: Zupa kalafiorowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, kalafior, por, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), masło (alergeny: mleko)/.
II danie: Spaghetti po bolońsku z duszonymi warzywami, kompot wieloowocowy. /mięso wieprzowe, cebula, marchewka, pietruszka, seler (alergeny: seler), czosnek, przecier pomidorowy, makaron (alergeny: gluten)/.
Podwieczorek (124 kcal)
Kasza manna (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko) z borówkami.
Środa 11.06.2025 r.
Śniadanie (389 kcal)
Parówka wieprzowa z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka. Cząstka marchewki i papryki.
Obiad (582 kcal)
I danie: Zupa koperkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /mięso z kurczaka, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Pierogi z serem i jagodami polane jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy. / mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), twaróg (alergeny: mleko), jagody, jogurt naturalny (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (59 kcal)
Galaretka z owocami.
Czwartek 12.06.2025 r.
Śniadanie (394 kcal)
Płatki ryżowe na mleku (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem niskosłodzonym. Cząstki jabłka do chrupania.
Obiad (576 kcal)
I danie: Zupa krupnik, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten)/.
II danie: Kotlet mielony drobiowy, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy. / filet z piersi kurczaka, filet z indyka, jaja (alergeny: jaja) , bułka (alergeny: gluten), sól, zioła, ziemniaki, buraczki, masło (alergeny: mleko)/.
Podwieczorek (116 kcal)
Koktajl owoce leśne (alergeny: mleko).
Piątek 13.06.2025 r.
Śniadanie (366 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z jajkiem na twardo (alergeny: jaja), sałatą, szczypiorkiem i rzodkiewką/, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (559 kcal)
I danie: Zupa krem z zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym. /szpinak, brokuł, ziemniaki, por, pietruszka, seler (alergeny: seler), cebula, czosnek, masło (alergeny: mleko), sól, zioła, groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie: Paluszki rybne (z fileta) z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot wieloowocowy. /panierowane paluszki rybne z mintaja (alergeny: ryby, gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebula, sól, cukier do smaku /.
Podwieczorek (212 kcal)
Kromka placka drożdżowego (alergeny: gluten, jaja, mleko) z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) z cząstkami owoców (nektarynka, banan).
Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które zawierają śladowe ilości: jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.