Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 21.10.2024r. – 25.10.2024r.
Poniedziałek 21.10.2024 r.
Śniadanie (365 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z pasztetem drobiowym, sałatą i ogórkiem szklarniowym herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (546 kcal)
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem z wkładką mięsną zabielana śmietaną. /kurczak, udziec indyczy, łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko)/.
II danie: Makaron z truskawkami i śmietaną, herbata owocowa. /makaron świderki (alergeny: gluten), truskawki, śmietana 18% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (112 kcal)
Kasza manna na mleku (alergeny: mleko) z musem owocowym.
Wtorek 22.10.2024 r.
Śniadanie (372 kcal)
Zacierki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i miodem (alergeny: miód). Cząstka kiwi.
Obiad (572 kcal)
I danie: Zupa brokułowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, brokuł, por, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), masło (alergeny: mleko)/.
II danie: Kotleciki siekane z kurczaka z żółtym serem, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy. /filet z kurczaka, jaja (alergeny: jaja), mąka pszenna (alergeny: gluten) ,ser żółty (alergeny: mleko), sól, zioła, ziemniaki, marchew, jabłko/.
Podwieczorek (110 kcal)
Herbatniki (mała paczka) (alergeny: gluten, mleko), sok owocowy 100%.
Środa 23.10.2024 r.
Śniadanie (341 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), opiekaną piersią z indyka i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (593 kcal)
I danie: Zupa fasolowa z kaszą, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), fasola biała typu Jaś/.
II danie: Pulpety wieprzowe w sosie śmietanowo - koperkowym, ziemniaki, sałatka z ogórków kiszonych, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, bułka (alergeny: gluten) , jaja (alergeny: jaja), śmietana 18% (alergeny: mleko), koper, sól, zioła, ziemniaki, ogórek kiszony, cebula, olej rzepakowy/.
Podwieczorek (116 kcal)
Banan.
Czwartek 24.10.2024 r.
Śniadanie (341 kcal)
Bułka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem niskosłodzonym, kakao (alergeny: kakao, mleko). Cząstka marchewki.
Obiad (578 kcal)
I danie: Zupa zalewajka z jajkiem zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja), seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, chrzan, barszcz biały (alergeny: gluten), sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Pyzy z mięsem i skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), mięso wieprzowe gotowane, boczek wędzony, kapusta czerwona, jabłko, marchewka, cebula, sól, zioła/.
Podwieczorek (190 kcal)
Szarlotka (porcja 115 g) (alergeny: gluten, mleko). /mąka pszenna (alergeny: gluten), kasza manna , cukier, masło (alergeny: mleko), olej, proszek do pieczenia, jabłka/.
Piątek 25.10.2024 r.
Śniadanie (370 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i pastą jajeczną (alergeny: jaja) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (591 kcal)
I danie: Zupa kapuśniak z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, kapusta kiszona, sól, zioła/.
II danie: Ryba miruna z pieca, ziemniaki, kalafior z bułką tartą, kompot wieloowocowy. /filet z miruny (alergeny: ryby), olej rzepakowy, ziemniaki, kalafior, bułka tarta (alergeny: gluten), masło (alergeny: mleko), sól, zioła/.
Podwieczorek (115 kcal)
Jogurt naturalny z musem brzoskwiniowym. /jogurt naturalny (alergeny: mleko), brzoskwinie z zalewy/.