Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025
Lp. |
Wydarzenie |
2 września 2024 |
Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych |
23-31 grudnia 2024 |
Zimowa przerwa świąteczna |
3 lutego -16 lutego 2025 |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
17 kwietnia -22 kwietnia 2025 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
13 -15 maja 2025 |
Egzamin ósmoklasisty |
27 czerwca 2025 |
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025
Lp. |
Data |
1 |
14 października 2024 (poniedziałek) |
2 |
08 listopada 2024 (piątek) |
3 |
30 kwietnia 2025 (środa) |
4 |
2 maja 2025 (piątek) |
5 |
13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek) |
6 |
20 czerwca 2025 (piątek) |
JADŁOSPIS 23.04.2025 r. – 25.04.2025 r.
Środa 23.04.2025 r.
Śniadanie (342 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), pasztetem drobiowym, ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (592 kcal)
I danie: Zupa krem z białych warzyw z wkładką mięsną, zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, brokuł, szpinak, śmietana 18 % (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z czerwonej kapusty, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, skrobia ziemniaczana, mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), kapusta czerwona/.
Podwieczorek (90 kcal)
Kisiel z tartym jabłkiem.
Czwartek 24.04.2025 r.
Śniadanie (347 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną, żółtym serem (alergeny: mleko), pomidorem i sałatą, herbata bawarka.
Obiad (569 kcal)
I danie: Zupa fasolowa z kaszą, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, fasola Jaś, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), sól, zioła/.
II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, sól, zioła, ziemniaki, marchew, jabłko, cukier do smaku/.
Podwieczorek (200 kcal)
Deser mleczny Bakuś + cząstki owoców.
Piątek 25.04.2025 r.
Śniadanie (374 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) jajkiem na twardo (alergeny: jaja) ze szczypiorkiem, ogórkiem i rzodkiewką, kawa Inka (alergeny: mleko).
Obiad (585 kcal)
I danie: Zupa brokułowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny :gluten)./wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, brokuł, śmietana 18 % (alergeny: mleko/.
II danie: Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy. /filet z Miruny (alergeny: ryby), olej rzepakowy, ziemniaki, kapusta kiszona, jabłko, marchew, cebula, sól, pieprz/.
Podwieczorek (90 kcal)
Jabłko.