Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2021/2022
01 września 2021 r. – Rozpoczęcie zajęć dydaktyczno- wychowawczych
23-31 grudnia 2021 r. – Zimowa przerwa świąteczna
31 stycznia - 13 lutego 2022 r. – Ferie zimowe
14 kwietnia – 19 kwietnia 2022 r. – Wiosenna przerwa świąteczna
24 maja – 26 maja 2022 r. – Egzamin ósmoklasisty
24 czerwca 2022 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych
PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2021 -2022
15 października 2021 r. (piątek)
12 listopada 2021 r. (piątek)
07 stycznia 2022 r. (piątek)
02 maja 2022 r. (poniedziałek)
24 maja -26 maja 2022 r. (wtorek - czwartek)
17 czerwca 2022 r. (piątek)
JADŁOSPIS OD DNIA 16.05.2022r. DO 20.05.2022r.
Poniedziałek 16.05.2022 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z pasztetem drobiowym i pomidorem, bawarka (alergeny: mleko).
Obiad
I danie: Zupa pomidorowa z makaronem i wkładką mięsną zabielana śmietaną /mięso drobiowe i wieprzowe, seler, pietruszka, marchewka, por, makaron, sól, zioła, śmietana, przecier pomidorowy/ (alergeny: seler, gluten, mleko).
II danie: Racuchy z jogurtem naturalnym/ mąka pszenna, jaja, mleko, drożdże, jogurt naturalny/(alergeny: mleko, gluten, jaja), kompot wieloowocowy. Cząstka marchewki.
Podwieczorek
Banan.
Wtorek 17.05.2022 r.
Śniadanie
Płatki kukurydziane miodowe z mlekiem (alergeny: mleko), bułka (alergeny: gluten)
z masłem (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.
Obiad
I danie: Zupa ziemniaczana /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, sól, zioła, masło/ (alergeny: seler), pieczywo (alergeny: gluten).
II danie: Pierogi z mięsem i kapustą /mięso wp, kapusta kiszona, mąka pszenna, sól, jaja/ (alergeny: gluten, jaja), barszcz czerwony /wywar warzywny, buraki, sól, zioła/ (lergeny: seler). Cząstka papryki.
Podwieczorek
Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) i borówkami.
Środa 18.05.2022 r.
Śniadanie
Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem, kakao (alergeny: mleko, kakao). Miks owoców /cząstka jabłka, cząstka banana, cząstka kiwi/.
Obiad
I danie: Zupa zalewajka /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchew, ziemniaki, mąka pszenna, śmietana, sól, zioła, chrzan/(alergeny: gluten, seler, mleko), pieczywo mieszane
(alergeny: gluten).
II danie: Gulasz wieprzowy /mięso wieprzowe, mąka pszenna, sól, zioła/(alergeny: gluten), ziemniaki, buraczki, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek
Gruszka.
Czwartek 19.05.2022 r.
Śniadanie
Kanapki z masłem (alergeny: gluten, mleko), sałatą, szynką, pomidorem i szczypiorkiem, bawarka (alergeny: mleko).
Obiad
I danie: Rosół z makaronem /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, sól, zioła, makaron nitki/ (alergeny: seler, gluten)
II danie: Pieczone udko z kurczaka/podudzie z kurczaka, sól, zioła/, ryż, marchewka – kostka zasmażana na maśle (alergeny: mleko), kompot wieloowocowy. Rzodkiewka do chrupania.
Podwieczorek
Kasza manna na mleku (alergeny: mleko) z malinami.
Piątek 20.05.2022 r.
Śniadanie:
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem /jaja, żółty ser, majonez, szczypiorek, cebula, sól, pieprz,/ (alergeny: mleko, jaja) ,bawarka (alergeny: mleko).
Obiad
I danie:
Zupa fasolowa z kaszą /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, fasola Jaś, sól, zioła (alergeny: seler, gluten), pieczywo (alergeny: gluten).
II danie: Ryba z pieca / filet z miruny/ (alergeny: ryba), jaja, bułka tarta/ (alergeny: gluten , jaja), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowo-koperkowym /kapusta pekińska, jogurt naturalny, koper/ (alergeny: mleko), sól, cukier do smaku/, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek
Koktajl bananowo-truskawkowy (alergeny: mleko).