strona główna

Dla rodziców


OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Sposoby likwidacji szkód

Druk zgłoszenia szkody

NNW EDU PLUS 2017-2018 – Przedszkole

NNW EDU PLUS 2017-2018 - Szkoła Podstawowa

Jadłospis 20.05.2019 r. – 24.05.2019 r.

PONIEDZIAŁEK 20.05.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 % 50 g, z rzodkiewka (alergeny: mleko i produkty pochodne). Bawarka 200 ml 1/2 mleko 2 %.

OBIAD

I DANIE Zupa zacierkowa z kluseczkami i z ziemniakami 250 ml (składniki: wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, zacierki, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła, gluten), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten).

II DANIE Makaron ze szpinakiem i mięsem drobiowym 250 g (składniki: makaron, mięso drobiowe, szpinak, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Owoc.

WTOREK 21.05.2019 r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Wędlina drobiowa – 20 g, pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy ), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja). Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko 2 %), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE  Zupa brokułowa 25 ml (składniki: wywar drobiowy, brokuły, marchew, pietruszka, śmietana 18 %, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten ).

II DANIE  Pulpeciki w sosie chrzanowym 100 g (składniki: mięso wieprzowe, jajko, bułka, śmietana 18 %, chrzan, przyprawy), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten, mleko i  produkty pochodne), kasza jęczmienna 150 g, marchew gotowana 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Cząstka marchewki.

ŚRODA 22.05.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 % tłuszczu- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Ser biały chudy – 55 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Ogórek zielony 40 g. Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Barszcz biały z kiełbaską  jajkiem (1/2 sztuki ), (składniki: wywar drobiowy, pietruszka, seler, ziemniaki, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: seler, mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Filecik drobiowy panierowany 100 g (składniki: mięso drobiowe, jajko, bułka, przyprawy), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten). Ziemniaki 150 g. Surówka z ogórka kiszonego 100 g (składniki: ogórek kiszony, kukurydza, cebula, olej, przyprawy). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Flipsy kukurydziane 20 g, owoc.

CZWARTEK 23.05.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten) Masło extra 82 % - 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne), parówka na ciepło 60 g (składniki: mięso wieprzowo drobiowe, przyprawy (alergeny: soja, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten), ketchup 5 g (składniki: pomidory, przyprawy. Ogórek, bawarka 200 ml 1/2 mleko 2 %.

OBIAD

I DANIE  Zupa grysikowa z chlebem (składniki: wywar drobiowy, pietruszka, seler, ziemniaki, kasza manna, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła).

II DANIE  Racuchy (składniki: mąka, drożdże, mleko, jaja, cukier waniliowy), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kisiel z musem owocowym.

PIĄTEK 24.05.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane na mleku  2 % 250 ml (składniki: mleko 2%, płatki kukurydziane). Pieczywo z masłem extra 82 % tłuszczu i miodem, papryka, (alergeny; mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Barszcz ukraiński 250 ml (składniki: wywar drobiowy, buraki, seler, ziemniaki, pietruszka,  śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko).
II DANIE Pulpeciki rybne 80 g (składniki: ryba miruna, jajko, bułka, sól, olej, pieprz, zioła), (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten, ryby). Ryż 150 g, surówka z marchewki i jabłka 100 g .Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kruche ciasteczka 50 g (alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten). Cząstka jabłka.