Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023
Lp. |
Wydarzenie |
4 września 2023 |
Rozpoczęcie roku szkolnego |
23-31 grudnia 2023 |
Zimowa przerwa świąteczna |
15-28 stycznia 2024 |
Ferie zimowe |
28 marca-2 kwietnia 2024 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek) |
Egzamin ósmoklasisty |
21 czerwca 2024 |
Zakończenie roku szkolnego |
Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023
Lp. |
Data |
1 |
13 października 2023 (piątek) |
2 |
10 listopada 2023 (piątek) |
3 |
22 grudnia 2023 (piątek) |
4 |
2 maja 2024 (czwartek) |
5 |
14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek) |
6 |
31 maja 2024 (piątek) |
JADŁOSPIS 22.04.2024 r. – 26.04.202
Poniedziałek 22.04.2024 r.
Śniadanie (396 kcal)
Parówka z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata. Cząstka papryki.
Obiad (564 kcal)
I danie: Zupa grochówka z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). / łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, groch, sól, zioła/.
II danie: Naleśniki z dżemem, herbata z cytryną. Cząstka marchewki do chrupania. /jaja (alergeny: jaja), mleko (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), olej rzepakowy, twaróg (alergeny: mleko), śmietana 18% (alergeny: mleko), truskawki, cukier do smaku/.
Podwieczorek (75 kcal)
Budyń waniliowy (alergeny: mleko) z borówkami.
Wtorek 23.04.2024 r.
Śniadanie (377 kcal)
Płatki owsiane (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), żółtym serem i pomidorem.
Obiad (583 kcal)
I danie: Zupa ziemniaczana, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /udziec indyczy, kurczak, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, mieszanka lubelska, sól, zioła/.
II danie: Potrawka z kurczaka z duszonymi warzywami w sosie śmietanowym, kasza jaglana, kompot wieloowocowy. /filet z piersi kurczaka, śmietana (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), koper, sól, zioła, kasza jaglana, brokuł, kalafior/.
Podwieczorek (95 kcal)
Kisiel z tartym jabłkiem.
Środa 24.04.2024 r.
Śniadanie (348 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), wędliną drobiową, sałatą , rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (597 kcal)
I danie: Rosół z makronem. /wywar drobiowo-wołowy, seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, por, cebula, sól, zioła, makaron nitki (alergeny: gluten)/.
II danie: Nugatsy z kurczaka, ziemniaki, kalafior z bułką tartą, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, papryka słodka, sól, zioła, ziemniaki, ogórek świeży, śmietana 18% (alergeny: mleko)/.
Podwieczorek (157 kcal)
Drożdzówka z jabłkiem (alergeny: gluten), mleko (w kartoniku ze słomką).
Czwartek 25.04.2024 r.
Śniadanie (346 kcal)
Bułka kajzerka i grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), jajkiem na twardo (alergeny: jaja), sałatą, papryką (alergeny: mleko) i szczypiorkiem, kawa Inka (alergeny: mleko).
Obiad (577 kcal)
I danie: Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Kotlet ziemniaczany z sosem pomidorowym, surówka z białej kapusty, kompot. /ziemniaki gotowane, jajko (alergeny: jaja), bułka tarta (alergeny: gluten), sól, zioła, koncentrat pomidorowy, śmietana (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), kapusta, marchewka, jabłko, cebula, oliwa/
Podwieczorek (72 kcal)
Mix owocowy – cząstki. /banan, arbuz, kiwi, mandarynka/.
Piątek 26.04.2024 r.
Śniadanie (382 kcal)
Bułka (alergeny: gluten) z Nutellą (alergeny: mleko, kakao, orzechy), mleko (alergeny: mleko). Cząstka pomarańczy.
Obiad (579 kcal)
I danie: Zupa krem z zielonych warzyw zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, szpinak, brokuł, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie: Paluszki rybne z pieca, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy. /ryba miruna (alergeny: ryby), jaja (alergeny: jaja), bułka (alergeny: gluten), mąka pszenna (alergeny: gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, ogórek, śmietana (alergeny: mleko), sól, zioła/.
Podwieczorek (124 kcal)
Mus owocowy.