strona główna

Dla rodziców


OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Sposoby likwidacji szkód

Druk zgłoszenia szkody

NNW EDU PLUS 2017-2018 – Przedszkole

NNW EDU PLUS 2017-2018 - Szkoła Podstawowa

Jadłospis 18.03.2019 r. – 22.03.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK 18.03.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 % 50 g, z ogórkiem, (alergeny: mleko i produkty pochodne).
Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Zupa zacierkowa z kluseczkami i ziemniakami 250 ml składniki: wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, zacierki, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła , gluten), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten).

II DANIE  Makaron ze szpinakiem i mięsem drobiowym 250 g (składniki: makaron, mięso drobiowe, szpinak, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne.

PODWIECZOREK

Kruche ciasteczka 50 g (alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten), cząstka marchewki.

WTOREK 19.03.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku 2 % 250 ml,(składniki: mleko 2%, płatki ryżowe). Pieczywo z masłem 82 % i dżemem truskawkowym niskosłodzonym cząstka marchwi (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

OBIAD

I DANIE Zupa brokułowa 250 ml (składniki: wywar drobiowy, brokuły, marchew, pietruszka, śmietana 18 %, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, gluten ).

II DANIE  Pulpeciki w sosie chrzanowym 100 g, (składniki: mięso wieprzowe, jajko, bułka, śmietana 18 %, chrzan, przyprawy), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten, mleko i  produkty pochodne), kasza jęczmienna 150 g, marchew gotowana100 g.

PODWIECZOREK

Jabłko

ŚRODA 20.03.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda ,zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 % tłuszczu- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Ser biały chudy –55 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Ogórek zielony 40 g. Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE  Barszcz biały z kiełbaską jajkiem (1/2 sztuki), (składniki: wywar drobiowy, pietruszka, seler,  ziemniaki, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: seler, mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE  Filecik drobiowy panierowany 100 g z ryżem 150 g (składniki: mięso drobiowe, jajko, bułka, przyprawy), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten). Surówka z ogórka kiszonego 100 g (składniki: ogórek kiszony, kukurydza, cebula, olej, przyprawy).

PODWIECZOREK

Flipsy kukurydziane,1/2 banana.

CZWARTEK 21.03.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda zakwas, drożdże),(alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 % - 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne), parówka na ciepło 60 g (składniki: mięso wieprzowo drobiowe, przyprawy (alergeny: soja, mleko i produkty pochodne zboża zawierające gluten), ketchup 5 g (składniki: pomidory przyprawy, rzodkiewka. Bawarka 200 ml 1/2 mleko 2 %

OBIAD

I DANIE  Zupa grysikowa z chlebem (składniki: wywar drobiowy, pietruszka, seler, ziemniaki, kasza manna, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: seler).

 II DANIE Racuchy z jabłkami (składniki: mąka, drożdże, mleko, śmietana 18 %  jaja, cukier waniliowy), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja).
PODWIECZOREK

Mandarynka

PIĄTEK 22.03.2019 r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło  extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Wędlina drobiowa – 20 g , pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja).
Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko 2 %), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Barszcz ukraiński 250 ml (składniki: wywar drobiowy, buraki, seler, ziemniaki, pietruszka, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko).

II DANIE Paluszki rybne 80 g, (składniki ryba miruna, jajko, bułka tarta, sól, olej, pieprz, zioła), (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten, ryby). Ziemniaki 150 g, Surówka z marchewki i jabłka 100 g (składniki: marchew, olej słonecznikowy, jabłko).

PODWIECZOREK

Cząstka marchwi.