strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023

Lp.

Wydarzenie

1września 2022

Rozpoczęcie roku szkolnego

23-31 grudnia 2022

Zimowa przerwa świąteczna

13-26 lutego 2023

Ferie zimowe

6-11 kwietnia 2023

Wiosenna przerwa świąteczna

23-25 maja 2023

Egzamin ósmoklasisty

23 czerwca 2023

Zakończenie roku szkolnego

Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023

Lp.

Data

1

13 października 2022 (czwartek)

2

31 października 2022 (poniedziałek)

3

10 listopada 2022 (czwartek)

4

2 maja 2023 (wtorek)

5

23-25 maja 2023   (wtorek-czwartek)

6

9 czerwca 2023 (piątek)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      JADŁOSPIS OD 18.09.2023 r.  DO  22.09.2023 r.

Poniedziałek 18.09.2023 r.

Śniadanie (353 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i twarożkiem (alergeny: mleko) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa.

Obiad (557 kcal)

I danie: Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki, kalafior, por, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko)/.  

II danie: Ryż z truskawkami, kompot wieloowocowy. /ryż, truskawki mrożone, cukier do smaku/.

Podwieczorek (75 kcal)

Kisiel z borówkami.

Wtorek 19.09.2023 r.

Śniadanie (387 kcal)

Płatki miodowe (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko). Cząstka marchewki.

Obiad (562 kcal)

I danie: Pomidorowa z makaronem. /wywar z mięsa kurczaka, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, makaron (alergeny: gluten), przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko)/.

II danie: Kotleciki siekane z kurczaka z żółtym serem, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot wieloowocowy. /filet z kurczaka, jaja (alergeny: jaja), mąka pszenna (alergeny: gluten),ser żółty (alergeny: mleko), sól, zioła, ziemniaki, marchew, jabłko/.

Podwieczorek (34 kcal)

Śliwka.

Środa 20.09.2023 r.

Śniadanie (324 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem(alergeny: mleko), szynką i świeżym ogórkiem, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (592 kcal)

I danie: Zupa fasolowa z kaszą z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), fasola biała typu Jaś/.  

II danie: Racuchy drożdżowe z jabłkiem, kompot wieloowocowy. /mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), drożdże, mleko (alergeny: mleko), jabłko, cukier do smaku/.

Podwieczorek (94 kcal)

Jogurt naturalny (alergeny: mleko) z brzoskwiniami.

Czwartek 21.09.2023 r.

Śniadanie (322 kcal)

Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i dżemem, mleko (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.

Obiad (583 kcal)

I danie: Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym. /dynia hokkaido, ziemniaki, por, pietruszka, seler (alergeny: seler), cebula, czosnek, masło (alergeny: mleko), sól, zioła, groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.

II danie: Gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi, surówka z czerwonej kapusty z jogurtem naturalnym, kompot. /łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa,  papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kluski śląskie (alergeny: jaja, gluten), kapusta modra, jabłko, marchewka, cebula, jogurt naturalny (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek (128 kcal)

Sok marchewkowy 100% + herbatniki (alergeny: gluten, mleko).

Piątek 22.09.2023 r.

Śniadanie (321 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i paprykarzem własnej produkcji, herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka papryki. makrela w pomidorach  (alergeny: ryby), ryż, cebula, szczypiorek, papryka, sól, pieprz/.

Obiad (574 kcal)

I danie: Zupa kapuśniak z mięsem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, boczek wędzony, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, kapusta kiszona, sól, zioła/.

II danie: Pulpety z indyka w sosie koperkowym ze śmietaną, ziemniaki, warzywa na parze, kompot wieloowocowy. /filet z indyka, bułka (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), śmietana 18% (alergeny: mleko), sól, zioła, ziemniaki, brokuł, marchew, kalafior, koperek/.

Podwieczorek (145 kcal)

Ciasto jogurtowe (alergeny: gluten, jaja, mleko) ze śliwkami, herbata z cytryną.