strona główna

Dla rodziców


UBEZPIECZENIE COMPENSA 

OFERTA UBEZPIECZENIA SZKOLNEGO 

PROGRAM UBEZPIECZENIA COMPENSA

Kalendarz roku szkolnego 2025/2026

1 września 2025 r.

 

Rozpoczęcie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

 

22 - 31 grudnia 2025 r.

 

Zimowa przerwa świąteczna

19 stycznia – 01 lutego 2026 r.

Ferie zimowe województwo mazowieckie

02 kwietnia – 07 kwietnia 2026 r. 

 

Wiosenna przerwa świąteczna

 11- 13 maja 2026  r.

Egzamin ósmoklasisty

26 czerwca 2026 r.

 

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

 

29 czerwca - 31 sierpnia 2026 r.

 

Ferie letnie

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
w roku szkolnym 2025/2026.

1. 13 października 2025 r. (poniedziałek)

2. 10 listopada 2025 r. (poniedziałek) 

3. 2 stycznia 2026 r. (piątek)

4. 5 stycznia 2026 r. (poniedziałek)

5. 11 - 13 maja 2026 r. (poniedziałek – środa) egzamin ósmoklasisty

6. 05 czerwca 2026 r. (piątek)

 

JADŁOSPIS 12.11.2025 r.  -  14.11.2025 r.

Środa 12.11.2025 r.

Śniadanie (348 kcal)

Parówka z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.

Obiad (597 kcal)

I danie: Rosół z makronem. /wywar drobiowo-wołowy, seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, por, cebula,  sól, zioła, makaron nitki (alergeny: gluten)/.

II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, papryka słodka, sól, zioła, ziemniaki, marchew, sok z cytryny, cukier do smaku

Podwieczorek (137 kcal)

Kasza manna (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko) z musem malinowym.

Czwartek 13.11.2025 r.

Śniadanie (346 kcal)

Bułka kajzerka i grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i twarożkiem (alergeny: mleko) z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao (alergeny: mleko, kakao).

Obiad (577 kcal)

I danie: Zupa jarzynowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, mieszanka lubelska, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.

II danie: Gulasz wieprzowy z kopytkami, buraczki, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, jaja (alergeny: jaja), buraczki, masło (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek (90 kcal)

Mix owocowy – cząstki. /banan, jabłko, kiwi, mandarynka/.

Piątek 14.11.2025 r.

Śniadanie (382 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), i pastą rybną (alergeny: ryba) bawarka (alergeny: mleko). Cząstka  papryki.

Obiad (579 kcal)

I danie: Zupa krem z pomarańczowych warzyw zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, dynia, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.

II danie: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - koperkowym, kasza jęczmienna, warzywa na parze, kompot wieloowocowy. /filet z piersi kurczaka, śmietana (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), koper, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), brokuł,  kalafior, marchew/.

Podwieczorek (124 kcal)

Galaretka z jogurtem naturalnym (alergeny: mleko) i brzoskwiniami.