Dla rodziców
OFERTA UBEZPIECZENIA SZKOLNEGO
PROGRAM UBEZPIECZENIA COMPENSA
Kalendarz roku szkolnego 2025/2026
|
1 września 2025 r.
|
Rozpoczęcie zajęć dydaktyczno-wychowawczych
|
|
22 - 31 grudnia 2025 r.
|
Zimowa przerwa świąteczna |
|
19 stycznia – 01 lutego 2026 r. |
Ferie zimowe województwo mazowieckie |
|
02 kwietnia – 07 kwietnia 2026 r.
|
Wiosenna przerwa świąteczna |
|
11- 13 maja 2026 r. |
Egzamin ósmoklasisty |
|
26 czerwca 2026 r.
|
Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych
|
|
29 czerwca - 31 sierpnia 2026 r.
|
Ferie letnie |
Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
w roku szkolnym 2025/2026.
1. 13 października 2025 r. (poniedziałek)
2. 10 listopada 2025 r. (poniedziałek)
3. 2 stycznia 2026 r. (piątek)
4. 5 stycznia 2026 r. (poniedziałek)
5. 11 - 13 maja 2026 r. (poniedziałek – środa) egzamin ósmoklasisty
6. 05 czerwca 2026 r. (piątek)
JADŁOSPIS 12.11.2025 r. - 14.11.2025 r.
Środa 12.11.2025 r.
Śniadanie (348 kcal)
Parówka z ketchupem, pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.
Obiad (597 kcal)
I danie: Rosół z makronem. /wywar drobiowo-wołowy, seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, por, cebula, sól, zioła, makaron nitki (alergeny: gluten)/.
II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, papryka słodka, sól, zioła, ziemniaki, marchew, sok z cytryny, cukier do smaku
Podwieczorek (137 kcal)
Kasza manna (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko) z musem malinowym.
Czwartek 13.11.2025 r.
Śniadanie (346 kcal)
Bułka kajzerka i grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i twarożkiem (alergeny: mleko) z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao (alergeny: mleko, kakao).
Obiad (577 kcal)
I danie: Zupa jarzynowa zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, mieszanka lubelska, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie: Gulasz wieprzowy z kopytkami, buraczki, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, jaja (alergeny: jaja), buraczki, masło (alergeny: mleko)/.
Podwieczorek (90 kcal)
Mix owocowy – cząstki. /banan, jabłko, kiwi, mandarynka/.
Piątek 14.11.2025 r.
Śniadanie (382 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), i pastą rybną (alergeny: ryba) bawarka (alergeny: mleko). Cząstka papryki.
Obiad (579 kcal)
I danie: Zupa krem z pomarańczowych warzyw zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, dynia, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana 18% (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie: Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo - koperkowym, kasza jęczmienna, warzywa na parze, kompot wieloowocowy. /filet z piersi kurczaka, śmietana (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), koper, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), brokuł, kalafior, marchew/.
Podwieczorek (124 kcal)
Galaretka z jogurtem naturalnym (alergeny: mleko) i brzoskwiniami.





