strona główna

Dla rodziców


OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Sposoby likwidacji szkód

Druk zgłoszenia szkody

NNW EDU PLUS 2017-2018 – Przedszkole

NNW EDU PLUS 2017-2018 - Szkoła Podstawowa

Jadłospis 14.01.2019 r. – 18.01.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK 14.01.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne) serek homogenizowany z owocami 5,5 % 50 g(alergeny: mleko i produkty pochodne) herbata z cytryną.  

OBIAD

I DANIE Kapuśniak z ziemniakami  z chlebem 250 ml (składniki: wywar wieprzowy, kiszona kapusta ,marchew, pietruszka, seler, kiełbasa, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: seler, mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE  Makaron  penne z kurczakiem i warzywami 250 g (składniki; makaron  durum , mięso drobiowe ,marchew, pietruszka, seler), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, seler). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Banan ½ sztuki.

WTOREK 15.01.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku  2% 250 ml (składniki: mleko 2% , płatki ryżowe). Pieczywo z masłem 82 % i dżemem truskawkowym niskosłodzonym cząstka marchwi,  (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

OBIAD

I DANIE  Grysikowa 250 ml z chlebem (składniki: wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, kasza manna, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, gluten ).

II DANIE  Zraz wieprzowy mielony 100 g (składniki: mięso wieprzowe, jajko, bułka, przyprawy), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten). Ziemniaki 150 g, buraczki gotowane100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Budyń z owocami.

ŚRODA 16.01.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, wod  ,zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g, (alergeny: mleko i produkty pochodne). Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 % 50 g z ogórkiem (alergeny: mleko i produkty pochodne). Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Zalewajka z ziemniakami  z chlebem 250 g (składniki: kiełbasa , mięso wieprzowe, ziemniaki, barszcz biały, śmietana 18 %, sól,  przyprawy), (alergeny: mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

II DANIE  Gulasz z mięsa drobiowego z kaszą jęczmienną 250 g ((składniki: kasza jęczmienna, mięso drobiowe, mąka, przyprawy), (alergeny : gluten, mleko), surówka z marchewki i jabłka 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kisiel truskawkowy 150 g z tartym jabłkiem (zboża zawierające gluten).

CZWARTEK 17.01.2019 r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże, (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło  extra 82 %- 5g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Wędlina drobiowa – 20g , pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy ), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja). Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko 2%), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Rosół z makaronem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, makaron, marchew, pietruszka, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz ), (alergeny seler, mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten) jajka.

II DANIE Pierogi z serem białym chudym 200 g (składniki: ziemniaki, mąka pszenna, jajka, ser biały, masło 82 % ), (alergeny: jajko, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Gruszka ½ sztuki.

PIĄTEK 18.02.2019 r.

ŚNIADANIE

Pieczywo z masłem extra 82 % parówka na ciepło 60 g (składniki: mięso wieprzowo drobiowe, przyprawy (alergeny: soja, mleko i produkty pochodne zboża zawierające gluten) ketchup 5 g, rzodkiewka, bawarka 200 ml ½ mleko 2 % (alergeny; mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

OBIAD

I DANIE Jarzynowa z ziemniakami z chlebem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ziemniaki, marchew, pietruszka, seler, kalafior, brokuł, śmietana 18 %, sól, przyprawy

(alergeny: seler, mleko i produkty pochodne.

II DANIE Ryba z pieca  80 g( składniki: ryba miruna,  jajko, bułka tarta, sól, olej, pieprz, zioła), (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten, ryby). Ziemniaki 150 g ,surówka z kapusty kiszonej 100 g (składniki: kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej słonecznikowy).
Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kruche ciasteczka 50 g (alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten), cząstka marchewki.