Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023
Lp. |
Wydarzenie |
4 września 2023 |
Rozpoczęcie roku szkolnego |
23-31 grudnia 2023 |
Zimowa przerwa świąteczna |
15-28 stycznia 2024 |
Ferie zimowe |
28 marca-2 kwietnia 2024 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek) |
Egzamin ósmoklasisty |
21 czerwca 2024 |
Zakończenie roku szkolnego |
Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023
Lp. |
Data |
1 |
13 października 2023 (piątek) |
2 |
10 listopada 2023 (piątek) |
3 |
22 grudnia 2023 (piątek) |
4 |
2 maja 2024 (czwartek) |
5 |
14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek) |
6 |
31 maja 2024 (piątek) |
JADŁOSPIS 10.06.2024 r. – 14.06.2024 r.
Poniedziałek 10.06.2024 r.
Śniadanie (363 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem, pasztetem i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (567 kcal)
I danie: Kapuśniak z młodej kapusty z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por cebula, kapusta biała, przecier pomidorowy, koper, sól, zioła/.
II danie: Makaron z serem i jagodami, herbata owocowa z cytryną. /twaróg (alergeny: mleko), mleko (alergeny: mleko), makaron (alergeny: gluten), cukier do smaku, jagody mrożone /.
Podwieczorek (90 kcal)
Arbuz.
Wtorek 11.06.2024 r.
Śniadanie (377 kcal)
Płatki kukurydziane czekoladowe (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) + cząstka banana.
Obiad (562 kcal)
I danie: Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną. /kurczak, udziec indyczy, łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko).
II danie: Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, buraczki, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), buraczki wiórki/.
Podwieczorek (95 kcal)
Kisiel z tartym jabłkiem.
Środa 12.06.2024 r.
Śniadanie (345 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), szynką, sałatą i ogórkiem świeżym, herbata z cytryną.
Obiad (521 kcal)
I danie: Zupa zalewajka z wkładką mięsną, kiełbasą i jajkiem zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja), seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, chrzan, barszcz biały (alergeny: gluten), sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko).
II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, jaja (alergeny: jaja), mąka ziemniaczana, mąka pszenna (alergeny: gluten), słonina, marchew/.
Podwieczorek (217 kcal)
Drożdżówka z jabłkiem (alergeny: gluten, jaja, mleko) + jogurt naturalny.
Czwartek 13.06.2024 r.
Śniadanie (382 kcal)
Bułka grahamka lub kajzerka (alergeny: gluten) z Nutellą (alergeny: mleko, kakao, orzechy), mleko (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.
Obiad (524 kcal)
I danie: Rosół z makronem. /wywar drobiowo-wołowy, seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, por, cebula, sól, zioła, makaron nitki (alergeny: gluten)/.
II danie: Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniakami, sałata ze śmietaną, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, śmietana 18 % (alergeny: mleko), sól, zioła, ziemniaki, sałata/.
Podwieczorek (149 kcal)
Wafle ryżowe z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko) i borówkami.
Piątek 14.06.2024 r.
Śniadanie (368 kcal)
Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z paprykarzem własnej produkcji (alergeny: ryby) ze szczypiorkiem i papryką, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad (538 kcal)
I danie:
Zupa koperkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, koper, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, śmietana (alergeny: mleko) /.
II danie: Naleśniki z dżemem, herbata owocowa z cytryną. /ryż, jabłka, masło 82% (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek (112 kcal)
Budyń (alergeny: mleko) z musem owocowym.