strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

 

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2019/2020

02 września 2019 r. – Rozpoczęcie  zajęć dydaktyczno- wychowawczych

23-31 grudnia 2019 r. – Zimowa przerwa świąteczna

10- 23 lutego 2020 r. – Ferie zimowe

09 kwietnia – 14 kwietnia 2020 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

21 kwietnia – 23 kwietnia 2020 r. – Egzamin ósmoklasisty

26 czerwca 2020 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych

PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2019 -2020

14 października 2019 r. ( poniedziałek)

2-3 stycznia 2020 r. (czwartek - piątek)

21-23 kwietnia 2020 r. ( wtorek – czwartek)

12 czerwca 2020 r. ( piątek)

 25 czerwca 2020 r. ( czwartek)

Jadłospis 28.11.2019 r. – 29.11.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK 25.11.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 % 50 g, z ogórkiem (alergeny: mleko i produkty pochodne). Bawarka 200 ml1/2 mleko 2 %, (alergeny: mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE  Zupa jarzynowa z chlebem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, śmietana 18 %, ziemniaki, marchew, pietruszka, por, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica, mleko i produkty pochodne, seler).

II DANIE  Pulpet drobiowo – ryżowy w sosie pomidorowym 80 g (składniki: mięso drobiowe, jajko, ryż, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny:  jajko). Kasza gryczana 150 g. Surówka z kapusty pekińskiej 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Biszkopty z owocami, (alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, zboża zawierające gluten - pszenica).

WTOREK 26.11.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku  2 % 250 ml,(składniki: mleko 2 %, płatki żytnie), (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten – pszenica, żyto). Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica). Masło extra 82 % - 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne). Herbata z cytryną 200 ml.

OBIAD

I DANIE  Rosół z makaronem 250 ml (składniki: wywar drobiowo-wołowy, marchew, seler, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler).

II DANIE  Pałeczki z kurczaka 120 g(składniki: mięso drobiowo, przyprawy). Ziemniaki 150 g. Fasolka szparagowa gotowana na parze 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Shake brzoskwiniowy 150 ml, (alergeny: mleko i produkty pochodne).

ŚRODA 27.11.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica). Masło extra 82 %- 5 g,  (alergeny: mleko i produkty pochodne). Wędlina drobiowa – 20 g, pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy), (alergeny: soja). Bawarka 200 ml 1/2 mleko 2 %, (alergeny: mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE  Zupa z soczewicą 250 ml (składniki: wywar drobiowy, soczewica, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler).

II DANIE  Spaghetti bolognese 350 g (składniki: makaron, mięso wieprzowe, pomidory pelatti, mąka, przyprawy, jajo), (alergeny: jajka, gluten). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Maślanka z owocami 150 ml, (alergeny: mleko i produkty pochodne).

CZWARTEK 28.11.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica). Masło extra 82 % - 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne), parówka na ciepło 60 g (składniki: mięso  wieprzowo drobiowe, przyprawy (alergeny: soja), ketchup 5g (składniki: pomidory, przyprawy). Cząstka marchwi. Bawarka 200ml 1/2 mleko 2 % (alergeny: mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Zupa z dyni z groszkiem ptysiowym 250 ml (składniki: wywar drobiowy, dynia, marchewka, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jajko).
II DANIE Naleśniki z białym serem i dżemem owocowym (składniki: mleko, mąka, jaja, olej), (alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajko). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Flipsy kukurydziane. Cząstka jabłka.

PIĄTEK 29.11.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty  pochodne).  Jajko na twardo ½ sztuki, rzodkiewka, (alergeny: mleko i produkty pochodne). Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko 2 %), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica, mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Zupa koperkowa z chlebem 250 ml , (składniki: wywar drobiowy, koperek, śmietana 18 %,  pietruszka, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy), (alergeny: zboża zawierające gluten - pszenica, seler).

II DANIE  Paluszki rybne 80 g (składniki: ryba miruna, jajko, bułka tarta, sól z obniżoną zawartością sodu, olej, pieprz, zioła), (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten - pszenica, ryby). Ziemniaki 150 g. Marchew gotowana na parze 100 g. Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Owoc.

Jadłospis 02.12.2019 r. – 06.12.2019 r.

 

PONIEDZIAŁEK 02.12.2019 r.

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże, (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło  extra 82 %- 5 g  (alergeny: mleko i produkty pochodne).Wędlina drobiowa – 20 g, pomidor (składniki: mięso drobiowe, przyprawy), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja). Kawa zbożowa Inka na mleku 2 % 200 ml (składniki: kawa, mleko 2 %), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).   

OBIAD

I DANIE Zupa buraczana z chlebem250 ml (składniki: buraki, marchew, śmietana 18 % pietruszka, seler, ziemniaki, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz, zioła), (alergeny: seler, mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Kopytka z masełkiem i bułką tartą 300 g (składniki: ziemniaki, mąka, jajko, masło, bulka), (alergeny: zboża zawierające gluten, jaja, masło). Kompot wieloowocowy 200 ml.                                

PODWIECZOREK

Banan 1/2 sztuki.

WTOREK 03.12.2019 r.

ŚNIADANIE

Kakao na mleku 2 % 250 ml, (składniki: mleko 2 %, kakao). Pieczywo z masłem 82 % i dżemem truskawkowym niskosłodzonym cząstka marchwi, (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

OBIAD

I DANIE Zalewajka z ziemniakami z chlebem 250 g (składniki: ziemniaki, barszcz biały, śmietana, sól,  przyprawy), (alergeny: mleko i  produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Pierś sote z sosem śmietanowym z kaszą jęczmienną 250 g (składniki: kasza jęczmienna, mięso drobiowe, śmietana 18 %, mąka, przyprawy), (alergeny : jajka, gluten, mleko), surówka z ogórka kiszonego 100 g. Kompot jabłkowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Szejk mango 150 ml (alergeny: mleko i produkty pochodne).

ŚRODA 04.12.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten). Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Serek do smarowania śmietankowy bez konserwantów 23 % 50 g, z ogórkiem (alergeny: mleko i produkty pochodne). Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Pomidorowa z makaronem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, marchew, pietruszka, seler, makaron, koncentrat pomidorowy, śmietana 18 %, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła), (alergeny: seler, gluten).

II DANIE Kotlecik wieprzowy mielony 100 g (składniki: mięso wieprzowe, jajko, bułka, przyprawy), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten). Ziemniaki 150 g, surówka z selera i jabłka i rodzynek 100 g (alergeny: seler). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kisiel truskawkowy 150 g , z tartym jabłkiem (zboża zawierające gluten).

CZWARTEK 05.12.2019 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten. Masło extra 82 %- 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne), serek homogenizowany z owocami 5,5% 50 g (alergeny: mleko i produkty pochodne), herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Zupa ogórkowa 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ogórek kiszony, marchew, pietruszka , śmietana 18 %, seler, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz), (alergeny seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE  Nagetsy 80 g ryż 150 g. Buraczki zasmażane 100 g (składniki: mięso drobiowe), (alergeny: jajko, zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne). Kompot jabłkowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Mandarynka.

PIĄTEK 06.12.2019 r.

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku 2 % 250 ml (składniki: mleko 2 %, płatki jaglane). Pieczywo z masłem extra 82 % tłuszczu z miodem, rzodkiewka, (alergeny: mleko i produkty pochodne , zboża zawierające gluten).

OBIAD

I DANIE  Szpinakowa  z ziemniakami z chlebem 250 ml (składniki: wywar drobiowy, ziemniaki, marchew, pietruszka, szpinak, śmietana 18 %, sól, przyprawy (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE  Ryba po grecku150 g (składniki: dorsz, jajko, bułka tarta, sól, olej, marchewka, seler, pietruszka, pieprz, zioła), (alergeny: jajka, zboża zawierające gluten, seler, ryby). Ziemniaki 150 g (składniki: kapusta kiszona, marchew, jabłko, olej słonecznikowy). Kompot wieloowocowy 200 ml.

PODWIECZOREK

Kruche ciasteczka 50 g (alergeny: jajka, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten), cząstka marchewki.