strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2024/2025

Lp.

Wydarzenie

2 września 2024

Rozpoczęcie zajęc dydaktyczno-wychowawczych

23-31 grudnia 2024

Zimowa przerwa świąteczna

3 lutego -16 lutego 2025

Ferie zimowe województwo mazowieckie

17 kwietnia -22 kwietnia 2025

Wiosenna przerwa świąteczna

13 -15 maja 2025

Egzamin ósmoklasisty

27 czerwca 2025

Zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych

Dodatkowe dni wolne dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie na rok szkolny 2024/2025

Lp.

Data

1

14 października 2024 (poniedziałek)

2

08 listopada 2024 (piątek)

3

30 kwietnia 2025 (środa)

4

2 maja 2025 (piątek)

5

13-15 maja 2025 (wtorek-czwartek)

6

20 czerwca 2025 (piątek)

    

 

 

 

   

 

 

 

 

JADŁOSPIS 23.06.2025 r. – 27.06.2025 r.

 

 

Poniedziałek 23.06.2025 r.

 

Śniadanie (396 kcal)

 

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z wędliną drobiową, herbata bawarka (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.

 

Obiad (582 kcal)

 

I danie: Zupa pomidorowa z ryżem. /wywar drobiowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, przecier pomidorowy, ryż, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.

 

II danie: Potrawka z kurczaka z duszonymi warzywami, ziemniaki, kompot wieloowocowy. Cząstki jabłka do chrupania. /filet z piersi kurczaka, warzywa paski: seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, koper, śmietana (alergeny: mleko), ziemniaki, ogórki kiszone, cebula, sól, zioła/.

 

Podwieczorek (60 kcal)

 

Nektarynka.

 

 

Wtorek 24.06.2025 r.

 

 

Śniadanie (374 kcal)

 

Bułka kajzerka i grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) z pastą jajeczną (alergeny: jaja), rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao (alergeny: kakao, mleko).

 

Obiad (574 kcal)

 

I danie: Zupa fasolowa z kaszą , pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, fasola, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten)/.

 

II danie: Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki zasmażane, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, jaja (alergeny: jaja), bułka tarta (alergeny: gluten), olej rzepakowy, ziemniaki, buraczki wiórki, masło (alergeny: mleko), sól, zioła do smaku/

 

Podwieczorek ( 100 kcal)

 

Koktajl brzoskwiniowy (alergeny: mleko).

 

 

Środa 25.06.2025 r.

 

 

Śniadanie (338 kcal)

 

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), chudą szynką i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).

 

Obiad (566 kcal)

 

I danie: Zupa brokułowa z wkładką mięsną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, brokuł, sól, zioła/.

 

II danie: Makaron z serem i truskawkami, herbata owocowa z cytryną. /makaron (alergeny: gluten, jaja), twaróg (alergeny: mleko), śmietana 18% (alergeny: mleko), truskawki, cukier do smaku/ 

 

Podwieczorek (138 kcal)

 

Herbatniki (alergeny: jaja, gluten) + sok marchewkowo- jabłkowy 100%.

 

 

Czwartek 26.06.2025 r.

 

Śniadanie (370 kcal)

 

Płatki kukurydziane miodowe (alergeny: gluten) z mlekiem (alergeny: mleko), bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko). Cząstki owoców(banan, jabłko)

 

Obiad (591 kcal)

 

I danie: Kapuśniak z młodej kapusty z wkładką mięsną i kiełbasą, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). / kapusta młoda, łopatka wieprzowa, kiełbasa, koper, cebula, sól, zioła, włoszczyzna (alergeny: seler)/.

 

II danie: Kopytka ze skwarkami, surówka z marchewki, kompot wieloowocowy. /ziemniaki, mąka ziemniaczana, jaja (alergeny jaja), mąka pszenna (alergeny: gluten), słonina, marchew, sól, cukier do smaku/.

 

Podwieczorek (115 kcal)

 

Kasza manna na mleku (alergeny: mleko) z borówkami.

 

 

Piątek 27.06.2025 r.    

 

Śniadanie (382 kcal)

 

Bułka grahamka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), żółtym serem (alergeny: mleko), kakao (alergeny: mleko). Cząstki warzyw do chrupania.

 

Obiad (582 kcal)

 

I danie: Zupa zalewajka z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane./łopatka wieprzowa,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, ziemniaki,  por, cebula, chrzan, barszcz biały, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.

 

II danie: Paluszki rybne z fileta, ziemniaki, mizeria, kompot wieloowocowy /paluszki rybne z fileta (alergeny: gluten, jaja, ryby), ziemniaki, ogórek gruntowy, śmietana (alergeny: mleko), sól/ 

 

Podwieczorek (90 kcal)

 

Jabłko.

 

Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które zawierają śladowe ilości: jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.