strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

Składka ubezpieczenia

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023

Lp.

Wydarzenie

4 września 2023

Rozpoczęcie roku szkolnego

23-31 grudnia 2023

Zimowa przerwa świąteczna

15-28 stycznia 2024

Ferie zimowe

28 marca-2 kwietnia 2024

Wiosenna przerwa świąteczna

14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek)

Egzamin ósmoklasisty

21 czerwca 2024

Zakończenie roku szkolnego

Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023

Lp.

Data

1

13 października 2023 (piątek)

2

10 listopada 2023 (piątek)

3

22 grudnia 2023 (piątek)

4

2 maja 2024 (czwartek)

5

14-16 maja 2024 (wtorek-czwartek)

6

31 maja 2024 (piątek)

                                                                                                                                                                                                                                                                                          

JADŁOSPIS OD 04.03.2024 r. DO 08.03.2024 r.

Poniedziałek 04.03.2024 r.

Śniadanie (363 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem, pasztetem i ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (567 kcal)

I danie: Zupa kalafiorowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por cebula, kalafior, śmietana 18% (alergeny: mleko), sól, zioła/.

II danie: Makaron z serem na słodko, herbata z cytryną. Cząstka marchewki. /twaróg (alergeny: mleko), mleko (alergeny: mleko), makaron (alergeny: gluten), cukier do smaku /.

Podwieczorek (90 kcal)

Jabłko.

Wtorek 05.03.2024 r.

Śniadanie (354 kcal)

Manna na mleku (alergeny: mleko), bułka gryzka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i miodem (alergeny: miód). Cząstka jabłka.

Obiad (562 kcal)

I danie: Zupa fasolowa z kaszą, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /kurczak, udziec indyczy,  seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna (alergeny: gluten), fasola biała typu  Jaś/.

II danie: Pulpety wieprzowe  w sosie pomidorowym, ryż, sałatka z ogórków kiszonych, kompot wieloowocowy. /łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, bułka (alergeny: gluten) , jaja (alergeny: jaja), śmietana 18% (alergeny: mleko), koncentrat pomidorowy, sól, zioła, ryż, ogórek kiszony, cebula, olej rzepakowy/.

Podwieczorek (197 kcal)

Koktajl mleczno-truskawkowy (alergeny: mleko).

Środa 06.03.2024 r.

Śniadanie (341 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), opiekaną piersią z indyka, sałatą i pomidorem, herbata bawarka (alergeny: mleko).

Obiad (524 kcal)

I danie: Rosół z makronem. /wywar drobiowo-wołowy, seler (alergeny: seler), marchew, pietruszka, por, cebula,  sól, zioła, makaron nitki (alergeny: gluten)/.

II danie: Pieczone podudzie z kurczaka z ziemniakami, surówka z kapusty pekińskiej z jogurtem naturalnym, kompot wieloowocowy. /podudzie z kurczaka, papryka słodka, sól, zioła, ziemniaki, kapusta pekińska, koper, jogurt naturalny (alergeny: mleko)/.

Podwieczorek (197 kcal)

Kromka chałki drożdżowej (alergeny: gluten, jaja, mleko) z serkiem homogenizowanym (alergeny: mleko), cząstka banana.

Czwartek 07.03.2024 r.

Śniadanie (382 kcal)

Bułka grahamka (alergeny: gluten) z Nutellą (alergeny: mleko, kakao, orzechy), mleko (alergeny: mleko). Cząstki owoców (kiwi, mandarynka).

Obiad (567 kcal)

I danie: Barszcz ukraiński zabielany śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /wywar drobiowo-wieprzowy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por cebula, barszcz ukraiński - mrożonki, śmietana 18% (alergeny: mleko), sól, zioła/.

II danie: Pierogi z mięsem, kapustą i skwarkami, herbataz cytryną. Cząstki warzyw do chrupania (marchew, papryka, ogórek.) /ziemniaki, mąka pszenna (alergeny: gluten), jaja (alergeny: jaja), mięso wieprzowe gotowane, słonina/

Podwieczorek (95 kcal)

Kisiel z tartym jabłkiem.

Piątek 08.03.2024 r.

Śniadanie (370 kcal)

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko) i pastą jajeczną (alergeny: jaja) ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa inka na mleku (alergeny: mleko).

Obiad (591 kcal)

I danie: Zupa koperkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane (alergeny: gluten). /łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchew, por, cebula, ziemniaki, koper, śmietana (alergeny: mleko), sól, zioła/.

II danie: Paluszki rybne z pieca, ziemniaki, brokuły na parze, kompot wieloowocowy. /panierowane paluszki rybne z Mintaja (alergeny: ryby, jaja, gluten), ziemniaki, brokuł, sól, zioła/.

Podwieczorek (57 kcal)

Mus owocowy Kubuś.

Do skomponowania jadłospisu użyto przypraw, które mogą zawierać śladowe ilości: glutenu, jaj, mleka (włącznie z laktozą), soi, gorczycy, selera i orzeszków ziemnych.