strona główna

Dla rodziców


 OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Zgłoszenie szkody

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2020/2021

01 września 2020 r. – Rozpoczęcie  zajęć dydaktyczno- wychowawczych

23-31 grudnia 2020 r. – Zimowa przerwa świąteczna

18- 31 stycznia 2021 r. – Ferie zimowe

01 kwietnia – 06 kwietnia 2021 r. – Wiosenna przerwa świąteczna

25 maja – 27 maja 2021 r. – Egzamin ósmoklasisty

25 czerwca 2021 r. – Zakończenie zajęć dydaktyczno- wychowawczych

PROPOZYCJA DODATKOWYCH DNI WOLNYCH DLA PUBLICZNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ W CIEPIELOWIE NA ROK SZKOLNY 2020 -2021

02 listopada 2020 r. ( poniedziałek)

09-10 listopada 2020 r. (poniedziałek -wtorek)

25-27 maja 2021 r. ( wtorek – czwartek)

04 czerwca 2021 r. ( piątek)

24 czerwca 2021 r. (czwartek)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

JADŁOSPIS OD DNIA 18.01.2021 r. DO 22.01.2021 r.

PONIEDZIALEK 18.01.2021 r.

Śniadanie

Płatki miodowe z mlekiem (alergeny: mleko, gluten), bułka z masłem (alergeny: gluten, mleko). Cząstka kiwi.

Obiad

IDANIE:  Zupa neapolitańska z kawałki mięsa /wywar drobiowy, zacierki, seler, pietruszka, marchewka, por, sól, zioła  (alergeny: seler, gluten),  pieczywo  (alergeny: gluten).

II DANIE:  Pierogi z serem i jogurtem naturalnym na słodko (alergeny: gluten, mleko), kompot wieloowocowy. Cząstka marchewki.

Podwieczorek

Jabłko.

WTOREK 19.01.2021 r.

Śniadanie

Bułka (alergeny: gluten) z masłem (alergeny: mleko), jajkiem (alergeny:jaja)  na twardo, rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa inka z mlekiem (alergeny: mleko).

Obiad

I DANIE: Zupa kalafiorowa /wywar drobiowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, kalafior, śmietana 18%, sól, zioła  (alergeny: seler, mleko)  pieczywo mieszane (alergeny: gluten).

II DANIE: Schab pieczony /schab, zioła, sól/ziemniaki, sos /wywar ze schabu pieczonego, mąka pszenna/ (alergeny: gluten) i surówką z marchewki , kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Budyń (alergeny: mleko) z sokiem malinowym.

ŚRODA 20.01.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten)   z masłem 82% (alergeny: mleko) i dżemem , kakao (alergeny: mleko). Cząstka jabłka.

Obiad

I DANIE: Barszcz ukraiński /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, barszcz ukraiński-mrożonki, śmietana 18%,  sól, zioła  (alergeny: seler, mleko)  pieczywo mieszane (alergeny: gluten).

II DANIE: Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym z warzywami/filet z piersi kurczaka, warzywa: marchew, seler, pietruszka, por, cebula, koncentrat pomidorowy, mąka pszenna/ (alergeny: gluten, seler), kaszą jęczmienną (alergeny: gluten) i ogórkiem kiszonym, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Biszkopty (3 szt.) (alergeny: gluten, jaja), cząstka banana.

CZWARTEK 21.01.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane  (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko), szynką i papryką, herbata owocowa.

Obiad

I DANIE: Grochówka  /wywar wieprzowy, seler, pietruszka, marchewka, por, groch, cebula, sól, zioła  (alergeny: seler), pieczywo (alergeny: gluten).  Rzodkiewka.

II DANIE: Makaron (alergeny: gluten) kolorowy z brokułem w sosie śmietanowo-serowym / śmietana 18%, serek topiony śmietankowy/ (alergeny:  mleko) kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Jogurt z owocami (alergeny: mleko).

PIĄTEK 22.01.2021 r.

Śniadanie

Pieczywo mieszane (alergeny: gluten) z masłem 82% (alergeny: mleko) ,  serem żółtym (alergeny: mleko)i pomidorem , bawarka (alergeny: mleko).

Obiad

I DANIE:  Zupa zalewajka /wywar wieprzowy, kiełbasa, jaja, chrzan, śmietana 18%, marchew, seler, pietruszka, por, cebula, ziemniaki, sól, zioła/ (alergeny: seler, mleko, gluten), pieczywo mieszane (alergeny: gluten).

II DANIE:  Ryba Miruna (alergeny: ryby) w panierce/bułka tarta, mąka pszenna, jaja, olej rzepakowy, sól/ (alergeny: gluten, jaja) , ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek

Mandarynka.

Opracowała: Alicja Pietruszka