strona główna

Dla rodziców


OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Sposoby likwidacji szkód

Druk zgłoszenia szkody

NNW EDU PLUS 2017-2018 – Przedszkole

NNW EDU PLUS 2017-2018 - Szkoła Podstawowa

 

Jadłospis 16.04.2018 r. – 20.04.2018 r.

PONIEDZIAŁEK 16.04.2018 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten).

Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Serek  biały – 55 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Ogórek 40 g.

Herbata z cytryną (200 ml) 220 kcal.

OBIAD

I DANIE Barszcz biały z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana (250 ml), (składniki: wywar drobiowy, barszcz biały, ziemniaki, marchewka, seler, śmietana, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE Makaron durum z białym serem i truskawkami (składniki: makaron durum, biały ser truskawki), (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne)Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 597 kcal.

PODWIECZOREK

Jabłko 1 sztuka 80 kcal.

WTOREK 17.04.2018 r.

ŚNIADANIE

Zupa mleczna 250 ml, jabłko (składniki: mleko, makaron zacierka), (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

Chleb z masłem.

OBIAD

I DANIE Zupa ogórkowa z ziemniakami  (250 ml), (składniki: wywar drobiowy, ogórek kiszony, marchew, seler, pietruszka, ryż, śmietana, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, mleko ).

II DANIE Szynka w sosie własnym (80 g) (składniki: szynka wieprzowa, mąka pszenna, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergen: zboża zawierające gluten) Ziemniaki (150g).

Buraczki (100g), (składniki: buraki, przyprawy, sól z obniżoną zawartością sodu).

Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 510 kcal.

PODWIECZOREK

Banan 1 sztuka.

ŚRODA 18.04.2018 r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten).

Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Pasta jajeczna z pomidorem 45g Produkcja własna (składniki: jaja, jogurt naturalny, pomidor, przyprawy), (alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne).

Herbata z cytryną.

OBIAD

I DANIE Zupa grochowa z ziemniakami (250 ml). (składniki: wywar drobiowy, groch, włoszczyzna, ziemniaki, kiełbasa, śmietana, pietruszka, pieprz, sól z obniżoną zawartością soli, przyprawy), (alergen: mleko i produkty pochodne, gluten).

Jadłospis 23.04.2018 r.  – 27.04.2018r.

PONIEDZIAŁEK 23.04.2018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże)

(alergeny: zboża zawierające gluten)

Pasztet drobiowo-wieprzowy – 35 g.

Pomidor 40 g.

Kakao (200 ml),(skład: kakao, mleko),(alergeny: mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana z natką pietruszki (250 ml),(składniki: wywar drobiowy, marchew, seler, fasolka szparagowa, zielony groszek, kalafior, śmietana, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Łazanki (składniki: makaron łazanki, kapusta kiszona, kiełbasa, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła),(alergen: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajko).

Kompot wieloowocowy (200 ml),(składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona).

PODWIECZOREK

Wafle ryżowe.

Cząstka  jabłka.

WTOREK24.04.2018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże), (alergeny: zboża zawierające gluten).

Pasta rybna ze szczypiorkiem i pomidorem 60 g (składniki: makrela wędzona, miruna duszona, pomidor, szczypiorek,  jaja, przyprawy, jogurt naturalny), (alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryby).Bawarka (200 ml), (skład: herbata, mleko), (alergeny: mleko i produkty pochodne.

OBIAD

I DANIE Pomidorowa z makaronem, z natką pietruszki  (300 ml), (składniki: wywar drobiowy, pulpa pomidorowa, marchew, seler, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła, makaron durum), (alergeny: seler, zboża zawierające gluten).

II DANIE Knedle z owocami (składniki: ziemniaki, mąka pszenna, jaja, przyprawy, owoce), (alergeny: jaja, zboża zawierające gluten).Kompot wieloowocowy (200 ml),(składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 555 kcal.

PODWIECZOREK

Jabłko – 1 sztuka 90 kcal.

ŚRODA 25.04.2018r.

ŚNIADANIE

Bułka Poznańska 40 g(składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże)(alergeny: zboża zawierające gluten).

Wędlina drobiowa- 20g (skład: mięso drobiowe, przyprawy), (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja).

Ogórek zielony40g.

Bawarka - 200 ml (skład: herbata, mleko), (alergeny: mleko i produkty pochodne) 240 kcal.

OBIAD

I DANIE Zalewajka z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana (250 ml), (składniki: zakwas, kiełbasa, ziemniaki, śmietana, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Naleśniki z białym serem i brzoskwinią(80g), (składniki: schab, mąka, jajko, bułka tarta, olej), (alergen: zboża zawierające gluten, jaja, mleko i produkty pochodne).

Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 540 kcal.

PODWIECZOREK

Pomarańcza

CZWARTEK 26.04.2018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany40g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże),(alergeny: zboża zawierające gluten).

Masło  – 5 g(alergeny: mleko i produkty pochodne).

Jajecznica ze szczypiorkiem50 g (alergeny: jaja, mlekoi produkty pochodne).

Herbata z cytryną200ml 260 kcal.

OBIAD

I DANIE Rosół z makaronem i natką pietruszki ( wywar drobiowy, makaron nitki, sól , pieprz , zioła).

II DANIE Kotlet pożarski (80 g),(składniki: mięsko drobiowe, natka pietruszki, bułka tarta, jajko, olej, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła),(alergen: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajko).

Ziemniaki (150g).

Marchewka na ciepło (100g),(skład; marchewka, masło, przyprawy),(alergeny: mleko i produkty pochodne).

Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 555 kcal.

PODWIECZOERK

Bułka drożdżowa z jabłkiem mleko.

PIĄTEK  27.04.018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g(składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże),(alergeny: zboża zawierające gluten).

Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Ser żółty  – 40g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Pomidor 40 g Kakao (200 ml)(skład: kakao, mleko), (alergeny: mleko i produkty pochodne).

OBIAD

I DANIE Kapuśniak z ziemniakami 250 (składniki: kapusta, ziemniaki marchew, seler, śmietana, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne).

II DANIE Kotlet rybny (80 g),(składniki: ryba miruna, jajko, bułka tarta, mąka pszenna, sól z obniżoną zawartością sodu, olej, pieprz mielony, zioła),(alergen: zboża zawierające gluten, jaja, ryby).

Ziemniaki (150g).

Surówka z kwaszonej kapusty (100g).

Kompot wieloowocowy (200 ml).

PODWIECZOREK

Racuchy z jabłkami (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i pochodne) 155 kcal.

 

 

II DANIE Ryba po grecku (180 g), (składniki: ryba miruna, jajko, mąka pszenna, warzywa, sól z obniżoną zawartością sodu, olej, pieprz mielony, zioła), (alergen: ryba, zboża zawierające gluten, jaja).

Ziemniaki (150g).

Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 550 kcal.

PODWIECZOREK

Jogurt owocowy 150ml produkcja własna składniki: jogurt naturalny, mleko, owoce (alergeny: mleko i produkty pochodne).

CZWARTEK 19.04.2018 r.

ŚNIADANIE

Płatki na mleku 215 g (skład: mleko 2 %, płatki kukurydziane) jabłko (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten) 210 kcal.

Cząstka bułki z masłem i dżemem.

OBIAD

I DANIE Kapuśniak z ziemniakami (250 ml), (składniki: młoda kapusta, marchew, pietruszka, ziemniaki, kiełbasa, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE Klops drobiowy w sosie własnym z kaszą pęczak 180 g (składniki: mięso drobiowe, jajko, mąka pszenna, śmietana, przyprawy, kasza pęczak), (alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten) Pekińska (100g), (składniki: kapusta pekińska, pomidor, ogórek, kukurydza, olej, sól z obniżoną zawartością sodu).

Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona).

PODWIECZOERK

Szejk truskawkowy150 ml składniki: mleko, truskawki (alergeny: mleko i produkty pochodne, truskawki) 140 kcal.

PIĄTEK  20.04.2018 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten).

Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Wędlina wieprzowa – 40g (skład: mięso wieprzowe, przyprawy), (alergeny: soja, gluten).

Ogórek 40 g Kawa Inka (200 ml) (składniki: inka, mleko), (alergeny: mleko i produkty pochodne) 240 kcal.

OBIAD

I DANIE Krupnik z  ziemniakami i natką pietruszki (250 ml) (składniki: wywar drobiowy, marchewka, seler, por, ziemniaki, kasza jęczmienna, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła), (alergeny: seler, zboża zawierające gluten).

II DANIE Leniwe z białym serem (300 g), (składniki: mąka, chudy biały ser, jaja ), (alergen: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne).

Marchewka z jabłkiem 100 g (składniki: marchew, jabłko, przyprawy sól z obniżoną zawartością sodu).

Kompot wieloowocowy (200 ml), (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 560 kcal.

PODWIECZOREK

Mandarynka – 100 g 57 kcal.