strona główna

Dla rodziców


OGÓLNE WARUNKI UBEZPIECZENIA

Sposoby likwidacji szkód

Druk zgłoszenia szkody

NNW EDU PLUS 2017-2018 – Przedszkole

NNW EDU PLUS 2017-2018 - Szkoła Podstawowa

 

Jadłospis 08.01.2018 r. – 12.01.2018r.

PONIEDZIAŁEK 08.01.2018r.

ŚNIADANIE

Kajzerka 50 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten).

Dżem truskawkowy, niskosłodzony – 15 g.

Kawa Inka (200 ml) (skład: kawa inka, mleko) (alergeny: mleko i produkty pochodne) 250 kcal, cząstka marchewki.

OBIAD

I DANIE

Krupnik z ziemniakami (250 ml) (składniki: wywar drobiowy, , marchew, seler, pietruszka, sól z obniżoną zawartością sodu, przyprawy, zioła) (alergeny: seler, zboża zawierające gluten).

II DANIE

Makaron pene z kurczakiem duszonym z warzywami (skład.: filet z piersi kurczaka 60 g, makaron pene 100 g, śmietana, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) (alergen: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jajko).

Kompot wieloowocowy (200 ml) (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona).

PODWIECZOREK

Bułka drożdżowa, jabłko (alergeny: zboża zawierające gluten) 50g.

WTOREK 09.01.2018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten).

Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Wędlina drobiowa - 20g (skład: mięso drobiowe, przyprawy) (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja).

Ogórek zielony 40 g Bawarka (200 ml) (skład: herbata, mleko) (alergeny: mleko i produkty pochodne) 240 kcal.

OBIAD

I DANIE

Rosół z makaronem (300 ml) (składniki: wywar drobiowy, włoszczyzna, makaron, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) (alergeny: seler, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten).

II DANIE

Udko z kurczaka (60 g) (składniki: udko, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) Ziemniaki (150g) Buraczki (100g) (składniki: buraki, jabłko, sok z cytryny) Kompot wieloowocowy (200 ml) (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 600 kcal.

PODWIECZOREK

Wafle ryżowe – 2 sztuki z serkiem homogenizowanym  i cząstkami owoców.

ŚRODA 10.01.2018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40 g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten).

Ser żółty – 40 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Pomidor  40 g.

Bawarka (200 ml) 210 kcal.

OBIAD

I DANIE

Żurek z jajkiem i kiełbasą (250 ml) (składniki: zakwas, jaja, kiełbasa, śmietana, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) (alergeny: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne, jaja).

II DANIE

Ryba z pieca (80 g) (składniki: ryba miruna, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, sól z obniżoną zawartością sodu, olej, pieprz mielony, zioła) (alergen: zboża zawierające gluten, jaja, ryby) Ryż (150g) Surówka z kwaszonej kapusty (100g) (składniki: kwaszona kapusta, marchew, jabłko, olej, przyprawy).

Kompot wieloowocowy (200 ml) (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 546 kcal.

PODWIECZOREK

Jogurt naturalny z brzoskwinią (200 ml) (skład: mleko, żywe kultury bakterii mandarynka)

(alergen: mleko i produkty pochodne) 140 kcal

CZWARTEK 11.01.2018r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten) Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne) Wędlina wieprzowa- 40g (składniki: mięso wieprzowe, przyprawy) (alergeny: mleko i produkty pochodne, soja, gluten) Ogórek kiszony 40g Bawarka(200 ml) (skład: herbata, mleko) (alergeny: mleko i produkty pochodne) 240 kcal.

OBIAD

I DANIE

Zupa ziemniaczana (250 ml) (składniki: wywar drobiowy, ziemniaki, śmietana, kiełbasa, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) (alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten) II DANIE Spagetti bolognese (300 g) (składniki: szynka wieprzowa 50g, makaron spagetti 200g, pomidory 50g, pulpa pomidorowa, ser żółty, sól z obniżoną zawartością soli, przyprawy) (alergen: zboża zawierające gluten, mleko i produkty pochodne), cząstka marchewki.

Kompot wieloowocowy (200 ml) (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 510 kcal.

PODWIECZOREK

Fantazja 150g Produkcja własna (skład: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, banan) (alergen: mleko i produkty pochodne) 150 kcal.

PIĄTEK 12.01.2018 r.

ŚNIADANIE

Chleb mieszany 40g (składniki: mąka pszenna, żytnia, woda, zakwas, drożdże) (alergeny: zboża zawierające gluten) Masło – 5 g (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Pasztet drobiowo wieprzowy – 35 g Produkcja własna (alergeny: jaja).

Ogórek 40g.

Kakao (200 ml) (skład: kakao, mleko) (alergeny: mleko i produkty pochodne) 260 kcal.

OBIAD

I DANIE

Koperkowa z ryżem i natką pietruszki, zabielana (250 ml) (składniki: wywar drobiowy, ryż, koperek, śmietana, sól z obniżoną zawartością sodu, pieprz mielony, zioła) (alergeny: mleko i produkty pochodne).

Filet w panierce 70 g (składniki: filet z piersi kurczaka, jajko, mąka pszenna, bułka tarta, sól z obniżoną zawartością sodu, olej, pieprz mielony, zioła) (alergen: zboża zawierające gluten, jaja) Ziemniaki (150g) Surówka z białej kapusty (100g) (składniki: kapusta, marchew, jabłko, olej, przyprawy).

Kompot wieloowocowy (200 ml) (składniki: aronia, śliwka, brzoskwinia, wiśnia, porzeczka czarna i czerwona) 520 kcal.

PODWIECZOREK

Szejk bananowy 150 ml składniki: mleko, banany (alergeny: mleko i produkty pochodne) 140 kcal.