Dla rodziców
KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2022/2023
Lp. |
Wydarzenie |
1września 2022 |
Rozpoczęcie roku szkolnego |
23-31 grudnia 2022 |
Zimowa przerwa świąteczna |
13-26 lutego 2023 |
Ferie zimowe |
6-11 kwietnia 2023 |
Wiosenna przerwa świąteczna |
23-25 maja 2023 |
Egzamin ósmoklasisty |
23 czerwca 2023 |
Zakończenie roku szkolnego |
Propozycja dodatkowych dni wolnych dla Publicznej Szkoły Podstawowej w Ciepielowie
na rok szkolny 2022/2023
Lp. |
Data |
1 |
13 października 2022 (czwartek) |
2 |
31 października 2022 (poniedziałek) |
3 |
10 listopada 2022 (czwartek) |
4 |
2 maja 2023 (wtorek) |
5 |
23-25 maja 2023 (wtorek-czwartek) |
6 |
9 czerwca 2023 (piątek) |
JADŁOSPIS 06.02.2023 r. - 10.02.2023 r.
Poniedziałek 06.02.2023 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/
z pasztetem drobiowym i ogórkiem kiszonym, herbata bawarka (alergeny: mleko).
Obiad
I danie:
Zupa grochówka z wkładką mięsną, pieczywo mieszane/chleb baltonowski, chleb orkiszowy/(alergeny: gluten).
/łopatka wieprzowa, groch, marchew, seler (alergeny: seler), pietruszka, por, cebula, groch, sól, zioła/.
II danie:
Naleśniki z serem, cząstka marchewki.
/ jaja (alergeny: jaja), mleko (alergeny: mleko), mąka pszenna (alergeny: gluten), olej rzepakowy, twaróg (alergeny: mleko), śmietana (alergeny: mleko), cukier do smaku/.
Podwieczorek
Kiwi
Wtorek 07.02.2023 r.
Śniadanie
Muszelki (alergeny: gluten) na mleku (alergeny: mleko), bułka wrocławska (alergeny: gluten)
z masłem (alergeny: mleko) i miodem (alergeny: miód), cząstka jabłka.
Obiad
I danie:
Zupa pomidorowa z ryżem zabielana śmietaną.
/ łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, cebula, sól, zioła, ryż, przecier pomidorowy, śmietana 18% (alergeny: mleko)/.
II danie:
Pieczone podudzie z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot.
/ podudzie z kurczaka, papryka słodka, sól, zioła, ziemniaki, kapusta pekińska, koper, jabłko, jogurt naturalny (alergeny: mleko)/.
Podwieczorek
Budyń (alergeny: mleko) z sokiem malinowym.
Środa 08.02.2023 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/
z masłem (alergeny: mleko), szynką drobiową i pomidorem, herbata owocowa.
Obiad
I danie:
Zupa ogórkowa z wkładką mięsną zabielana śmietaną, pieczywo mieszane/chleb baltonowski, chleb orkiszowy(alergeny: gluten)/.
/udziec indyczy, łopatka wieprzowa, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, ogórki kiszone, sól, zioła, śmietana 18 % (alergeny: mleko)/.
II danie:
Kotlety ziemniaczane z sosem koperkowo-jogurtowym.
/ziemniaki, cebula, jaja, mąka pszenna (alergeny: jaja, gluten), olej rzepakowy, koper, jogurt naturalny (alergeny: mleko)/.
Podwieczorek
Galaretka z borówkami.
Czwartek 09.02.2023 r.
Śniadanie
Bułka grahamka (alergeny: gluten)/
z twarożkiem śmietankowym (alergeny: mleko), szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa Inka z mlekiem (alergeny: mleko).
Obiad
I danie:
Zupa krem z brokuła zabielana śmietaną z groszkiem ptysiowym.
/kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, brokuł, śmietana 18 % (alergeny: mleko), groszek ptysiowy (alergeny: gluten, jaja)/.
II danie:
Gulasz wieprzowy z kluskami śląskimi, surówka z czerwonej kapusty, kompot.
/ łopatka wieprzowa, szynka wieprzowa, papryka słodka, cebula, mąka pszenna (alergeny: gluten), sól, zioła, kluski śląskie (alergeny: jaja, gluten), kapusta modra, jabłko, marchewka, cebula/.
Podwieczorek
Jabłko.
Piątek 10.02.2023 r.
Śniadanie
Pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/
z paprykarzem własnej produkcji /makrela, ryż, ketchup, cebula, szczypiorek/, bawarka (alergeny: mleko).
Obiad
I danie:
Zupa krupnik z wkładką mięsną, pieczywo mieszane /chleb baltonowski, chleb orkiszowy (alergeny: gluten)/.
/kurczak, udziec indyczy, seler (alergeny: seler), pietruszka, marchewka, por, ziemniaki, cebula, sól, zioła, kasza jęczmienna(alergeny: gluten)/.
II danie:
Ryż z truskawkami /ryż, truskawki mrożone, cukier do smaku/, kompot.
Podwieczorek
Chałka (alergeny: gluten, jaja) z jogurtem z owocami (alergeny: mleko).